Nieuws Limburg Wijzen uit het Oosten maken reservaties in Oostende

Wijzen uit het Oosten maken reservaties in Oostende

20150322 - OOSTENDE, BELGIUM: Illustration shows people at the sixth edition of the Eneco Clean Beach Cup with around 1500 voluntaries and 17 Belgian surf clubs take part at the 20th edition of beach cleaning all around the world, Sunday 22 March 2015 in Oostende. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Wijzen uit het Oosten maken reservaties in Oostende

StayAlert, de spin-off van Total-e uit Beringen, heeft het contract binnengehaald voor het reserveren van een plaatsje op het strand van Oostende. Eerder wist het team van Jeroen Meermans ook al de technologie te leveren om de drukte in de winkelstraten van de badstad te meten. Dit gebeurde in samenwerking met een ander Limburgs bedrijf: Calculus uit Zutendaal.

Er waren best wel wat gegadigden om in opdracht van Toerisme Oostende het reservatiesysteem te ontwikkelen. StayAlert ging uiteindelijk met de aanbesteding aan de haal. “De soft- en hardware van de module werkt op het platform van Playpass, een gekende waarde voor ticketing en cashless systemen op events”, legt CEO Jeroen Meermans uit. “We hadden voordien ook al de opdracht gekregen om de drukte in de winkelstraten van Oostende te meten. Met de info die de beide systemen opleveren, kunnen andere partners zoals de veiligheidsdiensten en mobiliteitsexperten de juiste acties ondernemen.”

De meetgegevens van de mensenmassa in de binnenstad, verzamelt StayAlert samen met Calculus uit Zutendaal. Dit snelgroeiende technologiebedrijf is gespecialiseerd in het meten en analyseren van gegevens op festivals en andere events. Onder meer het energieverbruik, de wind, temperatuur of waterafvoer worden door Calculus in kaart gebracht. En nu dus ook de drukte op corona-gevoelige plaatsen.

“Dat deze technologie goed werkt, is het ultieme bewijs dat de eventbranche perfect in staat is om mensenmassa’s op een veilige manier allerlei gebeurtenissen te laten beleven”, aldus nog Jeroen Meermans. “Wie het slim aanpakt, kan heel gecontroleerd een leuke zomer voor grote aantallen bezoekers organiseren.” Misschien toch eens een festival toelaten, beste regering?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.