Nieuws Limburg Zeg Cegeka Arena in plaats van Luminus Arena

Zeg Cegeka Arena in plaats van Luminus Arena

Zeg Cegeka Arena in plaats van Luminus Arena

Op hetzelfde moment dat Trixxo als opvolger is aangesteld van Ethias in Hasselt, neemt Cegeka de functie van naamsponsor over van Luminus bij KRC Genk. De Limburgse eersteklasser voetbalt voortaan dus in de Cegeka Arena.

Het Thyl Geyselinck Stadion was de eerste benaming van de thuishaven van fusieclub Racing Genk. Het complex werd later omgedoopt tot Fenixstadion, en kreeg vervolgens met Cristal de eerste benaming van een commerciële partner. In het kader van een ecologische en kostenbesparende optimalisatie heette het stadion tot nu de Luminus Arena.

Met ICT-gigant Cegeka, die al kledingsponsor van KRC Genk was, krijgt het complex nu een nieuwe naam. Het moet de onderneming meer naambekendheid geven naar het grote publiek. Cegeka heeft immers een 5G-licentie te pakken en zal zich zo mengen als provider van snelle telecomverbindingen. Tegelijk zal het stadion dienen als proeftuin om de diverse toepassingen van 5G uit te testen en te demonstreren voor een groot publiek. De Cegeka Arena wordt dan ook het
eerste 5G-stadion van België.

“KRC Genk is een gedroomde partner om onze positionering en ambitie op de 5G-markt te onderbouwen”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “Het stadion geeft ons een geweldige proeftuin in een unieke context en met een zeer grote impact. Binnen enkele kilometers van ons hoofdkantoor te Hasselt, nota bene. We kunnen volop experimenteren en bovendien met een aantrekkelijke showcase de mogelijkheden van 5G zeer toegankelijk maken. Het is onze ambitieuze doelstelling om er nationaal en internationaal mee uit te pakken.”

“Als de perfecte match bestaat, dan komen we met deze samenwerking dicht in de buurt”, vertelt Davy Vanhaen, commercieel directeur van KRC Genk. “We hebben elk een geweldige evolutie afgelegd, die ons beiden ver buiten de Limburgse grenzen heeft gebracht. Na die gedeelde geschiedenis (ook Cegeka is voortgevloeid uit de Kempische Steenkoolmijnen) verbinden we ons nu naar de toekomst. Het is een eer om ons met het vlaggenschip van de Limburgse economie aan deze innovatieve technologie te kunnen verbinden. Het zal ons beiden richting de toekomst lanceren, met de Cegeka Arena als lanceerplatform.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.