Nieuws Mechelen 2.328 zonnepanelen op dak van Qualiphar

2.328 zonnepanelen op dak van Qualiphar

2.328 zonnepanelen op dak van Qualiphar

BORNEM – Op het dak van farmabedrijf Qualiphar in Bornem werden 2.328 zonnepanelen geïnstalleerd. De nieuwe zonne-installatie bij het farmaceutisch familiebedrijf is goed voor 846 MWh groene energie per jaar en een vermindering van de CO2-uitstoot met 190 ton per jaar.

Als Belgisch familiebedrijf is Qualiphar gespecialiseerd op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, productie en commercialisatie van voorschriftvrije geneesmiddelen, voedingssupplementen, cosmetica en andere gezondheidsproducten. Deze diensten en knowhow worden eveneens aangeboden aan derden in België en in meer dan 60 exportlanden.

Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, renoveerde het dak van de Qualiphar site in Bornem, goed voor 8.000 m2, en installeerde er 2.328 zonnepanelen. De zonne-installatie heeft een vermogen van 873 KWp en produceert elk jaar 846 MWh groene energie. Dit komt overeen met het jaarlijks verbruik van ongeveer 241 gezinnen. Dankzij de lokaal opgewekte groene energie wordt ieder jaar ongeveer 190 ton CO2 vermeden. Qualiphar zal 81% van de groene stroom zelf verbruiken.

Volgens Jan Pollaris, CEO van Insaver, blijft zonne-energie een slimme investering, zowel economisch als ecologisch. ”Dankzij zonnepanelen vermindert Qualiphar niet alleen zijn energiefactuur, maar produceert het zelf 100% groene energie waardoor ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Ik ben blij dat Insaver dit project mocht realiseren.”

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. Het bedrijf heeft er zijn bestaansreden van gemaakt. Voor Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus past het project bij Qualiphar perfect in de strategie om samen met de klanten te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve diensten en oplossingen. “Dankzij de installatie van deze zonne-installatie verkleint Qualiphar niet alleen zijn energiefactuur, maar verkleint het ook zijn koolstofvoetafdruk door zelf de groene elektriciteit te produceren die het nodig heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.