Nieuws Mechelen Bijzaak: Sinterklaas heeft een update nodig

Bijzaak: Sinterklaas heeft een update nodig

Bijzaak: Sinterklaas heeft een update nodig

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Valt het jou ook op? Sinds 13 maart beheerst de coronacrisis heel ons leven. Voor 13 maart was iemand een hand geven bijvoorbeeld doodnormaal, nu lijkt het of er een pistool op je wordt gericht wanneer iemand je de hand reikt.
Herinner jij je nog hoeveel deugd het deed om een dikke knuffel te geven. Door de coronapandemie komen we nu bijna allemaal om van de huidhonger.
In het pre-coronatijdperk was het normaal dat iemand elke dag naar kantoor reed. Wie dat nu doet wordt als een misdadiger beschouwd. En een masker… dat kenden we alleen van carnaval.

De voorbije dagen merkte ik dat zelfs de Sinterklaasliedjes een corona-update nodig hebben. Neem nu de Sinterklaasklassieker ‘Zie ginds komt de stoomboot’

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan
moet eigenlijk worden: ‘Zie ginds komt de bestelwagen van bol.com weer aan’

In ‘Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan’
moet Sinterklaas vervangen worden door ‘koerier’

‘Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer’
klopt ook niet meer, want het is de koerier zelf die honderd keer per dag op en neer huppelt.

‘Hoe waaien de wimpels al heen en al weer.’
De wimpels hangen dezer dagen vooral buiten bij de goed draaiende logistieke sector.

En zo moet je eigenlijk het hele liedje aanpassen. Behalve dan de laatste zin: ‘Och lieve Sint Nicolaas, och kom ook bij mij. En rij dan niet stilletjes ons huisje voorbij.’

Want jammer genoeg zijn er volgende week steeds meer huizen waar de Sint zal voorbij rijden. Bij veel mensen brengt het virus niet enkel schade toe aan hun longen, maar ook aan hun portemonnee.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio