active ants3 Themabeeld Active Ants.

Bpost krijgt e-commercedochter Active Ants volledig in handen

Bpost heeft de resterende aaandelen van dochterbedrijf Active Ants gekocht. Dat heeft bpost meegedeeld, zonder financiële details vrij te geven. Active Ants is een e-commercebedrijf dat robots inzet voor de verwerking van pakjes van webwinkels en is gevestigd in Willebroek. De voormalige directeurs verlaten het bedrijf en Bram Blondé wordt de nieuwe CEO van Active Ants.

 

Bpost had al 75 procent van Active Ants in handen. "Bpostgroup blijft investeren in de toekomst. Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie", zegt Philippe Dartienne, interim-CEO van bpostgroup. "We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Vandaag zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten."

Lees ook: Active Ants is vandaag al het logistieke bedrijf van de toekomst: “Intelligente rijdende robots zorgen dat je pakketje goed terechtkomt”Active Ants werd in 2010 in Nederland opgericht, waar het twee magazijnen telt. Bpost nam het bedrijf over en twee jaar geleden werd het eerste magazijn in ons land, in Willebroek, geopend. Ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is Active Ants actief. De magazijnen van het bedrijf zijn ultramodern en volgeautomatiseerd, waarbij er meer robots dan mensen aan de slag zijn.