Brasserie Ni-Ma Foto: givl

Brasserie Ni-Ma opent de deuren in Kessel-Station: “Diverse keuken, met ook een Thaise toets”

In Kessel-Station (Nijlen) opende Brasserie Ni-Ma zaterdag zijn deuren. De brasserie neemt zijn intrek in het gebouw waar tot eind vorig jaar restaurant De Statie gevestigd was. Zaakvoerder Marco Jansen wil van de zaak een plaats maken waar iedereen welkom is om te eten of iets te drinken. De keuken zal voornamelijk Europees zijn, maar met een Thaise toets.

“Ik ben ingenieur van opleiding en mijn hoofdberoep situeert zich ook in die sector, maar ik ben ook al lang actief in de horeca”, aldus Marco. “Ik heb enkele zaken gehad in het noorden van Antwerpen en in Vlaams-Brabant. Nu was ik op zoek naar een plaats om ook in deze regio iets op te starten. Ik was te weten gekomen dat dit pand vrij was en ben dan eens komen kijken of hier potentieel was. Dat bleek het geval te zijn en dan hebben we de tijd genomen om de zaak in te richten naar onze stijl en normen.”

Marco vond zijn kok in Begijnendijk. “Daar had ik een zaak waar Nico aan de slag was. Ik vond dat hij talent had en wou hem in de juiste richting duwen. De zaak in Vlaams-Brabant heb ik overgelaten en heb Nico meegetroond naar hier. Dat is ook de reden dat de zaak Ni-Ma heet, het is de afkorting van onze namen. Ook mijn Thaise echtgenote Kung speelt een rol in het verhaal. Zij heeft ook een verleden in de horeca en zorgt ervoor dat sommige gerechten een Thaise toets hebben.”

Thaise gerechten

Nico zegt dat de keuken heel divers is. “Zelf ben ik een vleesliefhebber, maar we denken ook aan de vegetariërs. Door Kung staan er ook Thaise gerechten op de kaart. Mijn specialiteiten zijn vooral burgers van 250 gram en satés. Met de Tomahawk, een grote steak met Thaise ingrediënten, hebben we ook iet speciaals op de kaart. De Thaise invloed laat zich ook zien in onze curry’s en woks.”

Marco wil er vooral de nadruk op leggen dat iedereen welkom is. “We willen een laagdrempelige brasserie zijn waar mensen ook ene kleinigheid kunnen eten of iets komen drinken. We willen de mensen een zaak aanbieden waar ze in alle gezelligheid kunnen samen eten.”