Nieuws Mechelen Brouwerij Het Anker opent conceptcafé in winkelpark Malinas

Brouwerij Het Anker opent conceptcafé in winkelpark Malinas

Brouwerij Het Anker opent conceptcafé in winkelpark Malinas

MECHELEN – De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker zal in het najaar in het nieuwe winkelpark Malinas een conceptcafé openen rond het gekende Mechelse stadsbier ‘Maneblusser’.

Het wordt de enige horecazaak op de site. Het conceptcafé zal een oppervlakte hebben van 800 m² en een zonneterras. “We vonden het belangrijk om de bezoekers van het winkelpark aan de poorten van onze stad een Mechels getint eet- en drinkmoment te kunnen aanbieden. Gedreven door een Mechelse fierheid, hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Het had jammer geweest indien deze nieuwe locatie zonder enige lokale aansluiting werd ingevuld. Met de projectontwikkelaar zaten we daarover snel op dezelfde lijn”, zegt Charles Leclef van Het Anker.

“We willen hier natuurlijk eerst en vooral een rust- en ontspanningsmoment creëren voor de winkelende klant, in een leuke en ongedwongen sfeer. Gezien de perfecte toegankelijkheid van de site aan het op- en afrittencomplex Mechelen-Noord mikken we hiernaast ook op een zakelijk publiek. Tenslotte willen we ervoor zorgen dat er ook na sluitingstijd van de winkels in ‘Maneblusser City’ ruimte zal zijn voor activiteiten en animatie.”

De lopende corona-crisis bezorgt de Mechelse brouwerij uiteraard ook vele kopzorgen en omzetverlies. “Toch willen we ons blijven engageren voor belangrijke, nieuwe projecten in onze thuisstad. Na de huidige gezondheidscrisis zullen mensen opnieuw de connectie bij elkaar opzoeken, en misschien zelfs nog iets meer dan vroeger in eigen stad. ‘Maneblusser City’ zal complementair zijn aan het diverse en reeds bestaande horeca aanbod in de binnenstad. Afhankelijk van hoe dit door de Mechelaars gesmaakt wordt, effenen we mogelijks het pad om dit concept in de toekomst misschien nog naar andere locaties in binnen- en buitenland uit te dragen.”

De Mechelse conceptbureaus Nachtraven en De Bemanning zullen verder vorm geven aan de uitwerking van het horecaconcept. Vanaf september starten de inrichtingswerken ter plaatse, op 28 oktober opent Maneblusser City én winkelpark Malinas voor het grote publiek.

“Het Winkelpark Malinas is er in de eerste plaats voor de inwoners van ‘Groot-Mechelen’ en we zijn dan ook erg verheugd voor de horecaruimte in zee te kunnen gaan met een sterke lokale partner als Het Anker”, aldus Jan Du Bois van projectontwikkelaar Mitiska REIM.

 www.winkelparkmalinas.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.