Foto: Chris Van Rompaey

Café Normal opent als de betere ontbijt- en lunchzaak

LIER - In Het Academisch Kwartier, bij velen beter bekend als de Rijksnormaalschool, in de Berlaarsestraat in Lier opent op dinsdag 23 mei Café Normal. In dit buurtcafé kan je vanaf 9u ontbijten en vanaf 11.30u lunchen.

De zaakvoerders achter Café Normal zijn Franklin Mzimela (29) en Mattias Van Coillie (33). Laatstgenoemde kennen we als zaakvoerder van de horecazaken Bar Muza in Lier en De Beemden in Kessel. “Ik heb in beide zaken gewerkt, maar we wilden altijd al eens samen een zaak runnen”, zegt de in Zuid-Afrika geboren maar in Lier wonende Franklin.

“Ons oorspronkelijk idee bestond erin om in Café Normal lekkere koffie, goede wijn en healthy food te serveren. Zo’n alternatief aanbod is volgens ons een gat in de markt in Lier. Maar toen de Lierse chef Matthias Vervoort (33) ons team vervoegde, hebben we het concept aangepast en naar een hoger niveau getild”, benadrukt Franklin.

Betaalbaar

“Ik heb inderdaad voor een iets verfijndere keuken gekozen. Wat specialer dus dan de doorsnee ontbijt- en lunchzaak”, pikt Matthias Vervoort in. “Net daarom dat we bijvoorbeeld géén buffetformule hanteren. We gaan voor het betere ontbijt- en lunchconcept, maar nog wel betaalbaar voor iedereen.”

“Iedereen is hier inderdaad welkom, vandaar dat we onze zaak een buurtcafé noemen. Je kan dus ook enkel iets komen drinken, en al zeker op ons terras. Dat delen we de eerste twee jaar trouwens met restaurant Neon. Wanneer aan de andere zijde van onze zaak de ondergrondse parking klaar is, openen we daarbovenop ons eigen terras”, zegt Franklin.

Ontbijten kan je al voor 8 euro en dan krijg je een toast pure chocolade met banaan en limoen. De duurste keuze is eggs florentine en toast avocado, die elk 14 euro kosten. Voor de lunch heb je voor 8 euro al soep met brood. Mag het iets specialers, probeer dan de pulled pork burger (19 euro) of de mafaldine Normal, een pasta ragu voor eveneens 19 euro.

Ontbijten kan tot 11.30u, lunchen tot 16u. Van 13.30 tot 18u serveert Café Normal ook aperitiefhapjes. Café Normal is op zaterdag en zondag gesloten.

www.cafenormal.be