Nieuws Mechelen Dit zijn de Baanbrekende Werkgevers in onze regio

Dit zijn de Baanbrekende Werkgevers in onze regio

Dit zijn de Baanbrekende Werkgevers in onze regio

MECHELEN – PUURS-SINT-AMANDS – SINT-KATELIJNE-WAVER – LIER – 50 organisaties mogen zich na een succesvol leertraject een jaar lang Baanbrekende Werkgever ’22 noemen. Daaronder ook 9 bedrijven uit onze regio. Het leertraject spitste zich toe op de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: minder onderweg, slimmer en groener onderweg, mensgericht hybride werken.

De deelnemers aan het certificatietraject Baanbrekende Werkgever gingen samen op zoek naar nieuwe evenwichten binnen het hybride werken. Het traject begon met een maturiteitsrapport waarbij de organisaties hun eigen beleid tegen het licht hielden en werkpunten in kaart brachten. Vervolgens werden de organisaties ingedeeld in werkgroepen om deze uitdagingen te bespreken en van elkaar te leren.

In onze regio mogen deze bedrijven zicht Baanbrekende Werkgever noemen: De Lijn (Mechelen), Galapagos (Mechelen), Groep Intro (Mechelen), Insilencio (Mechelen), Novartis (Puurs-Sint-Amands), Pfizer (Puurs-Sint-Amands), Stad Mechelen (Mechelen), Telenet (Mechelen), MINT NV (Mechelen) en Thomas More (Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier)

Met het behalen van dit certificaat benadrukken de 50 organisaties hun engagement om de medewerker centraal te plaatsen binnen hun beleid rond hybride werken en duurzame mobiliteit.

 Volgend jaar staat de tweede editie van het certificatietraject op het programma. Organisaties met interesse om aan te sluiten bij deze lerende beweging kunnen vrijblijvend één van onze infosessies volgen door zich via deze link in te schrijven. Inschrijven voor het volgende certificatietraject kan nog tot en met 24 december.

Baanbrekende Werkgever is een beweging van Belgische werkgevers die er resoluut voor kiezen om de mens centraal te stellen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit. Baanbrekende Werkgever is een initiatief van Jobat, De Lijn en Antwerp Management School. Het ontstond in het najaar van 2020 als een charter dat toen door meer dan 160 organisaties werd ondertekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.