Nieuws Mechelen Eerste internationale summerschool van Thomas More was een succes

Eerste internationale summerschool van Thomas More was een succes

Eerste internationale summerschool van Thomas More was een succes

MECHELEN – Oorspronkelijk zouden er 40 studenten deelnemen aan de eerste Summer School van Thomas More, maar door de coronabeperkingen startte men op 6 september met 19 studenten en 7 docenten.

Een bont gezelschap uit alle hoeken van de wereld dat zich twee weken lang over het vraagstuk boog hoe men de drempels in de kleinhandel voor mensen met een beperking zou kunnen verlagen: ‘Lowering barriers voor minority groups in retail’, zo luidde het thema. Op donderdag 16 september stellen de deelnemers hun oplossingen voor in aanwezigheid van de opdrachtgevers Colruyt en MPI Oosterlo en enkele ‘eindgebruikers’.

“In de Summer School streven we ernaar om de 21st century skills te trainen”, zegt begeleider en Thomas More-docent Mark Clerx. “Denk aan projectmatig werken met bijzondere aandacht voor innovatie en creativiteit, procesmatig werken aan intercultureel bewustzijn, multidisciplinair teamwerk in het Engels, leren ondernemen. Al deze skills komen aan bod in de sociale problematiek die de deelnemers voorgeschoteld kregen.”

De eerste editie van de Summer School was een succes. “We hadden studenten uit Ecuador, Ethiopië, Spanje, Duitsland, Oekraïne, Hongarije, Noorwegen, Zimbabwe en België en docenten uit eigen land en Israël, Oekraïne, Rusland, Duitsland en Kosovo. De studenten werden via diverse invalshoeken ondergedompeld in de problematiek, maar de ontmoeting met de mensen van MPI Oosterlo zelf was toch het meest beklijvend.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen

Coronaprik op de werkvloer

MECHELEN – Vlaamse Bedrijven kunnen op de werkvloer beginnen met het vaccineren van hun personeel. In ondernemingen met minstens 100… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.