Nieuws Mechelen Familie achter Merad opent tweede zaak op Vismarkt: “Wauw-gevoel creëren”

Familie achter Merad opent tweede zaak op Vismarkt: “Wauw-gevoel creëren”

Foto: Dirk Vertommen

Familie achter Merad opent tweede zaak op Vismarkt: “Wauw-gevoel creëren”

MECHELEN – De uitbaters van restaurant Merad op de Mechelse Vismarkt nemen het pand van bar & bistro Pintxos over. De familie Demir verbouwt de horecazaak volledig en opent er voor de zomer Thirteen, een bar-restaurant met wereldkeuken én live muziek van deejays. “Wij willen een wauw-gevoel creëren met een nieuw concept voor Mechelen”, zegt Dilara Demir.

Afgelopen weekend maakten de broers Ken en Tom Bekaert bekend dat ze na zes jaar stoppen met Pintxos. Ze hebben al meteen een overnemer voor hun pand in de Nauwstraat, ooit bekend als Mille. “Het is een kans die we niet wilden laten liggen. Het is een gebouw met veel potentieel”, zegt Burhan Demir.

Vroeger hadden Burhan en zijn vrouw Dilara een zaak in de stationsbuurt, maar in februari 2023 is het drie jaar geleden dat ze restaurant Merad verhuisden naar de Vismarkt. “Op onze nieuwe locatie is het wel tien keer drukker. We hebben ook een heel ander klantenbestand opgebouwd”, vertelt Dilara.

In Merad trekken ze binnenkort nog meer de kaart van restaurant. “We breiden ons menu uit en gaan nog meer visgerechten serveren. We krijgen een chef-kok die heel erg gespecialiseerd is in vis. Dat is niet typisch Turks, maar het past perfect op de Vismarkt”, legt Dilara uit. Het succes van Merad overtuigde het paar om op de Vismarkt nog een tweede zaak te openen: Thirteen.

 

“Daar willen we een wauw-gevoel creëren met een concept dat nieuw is voor Mechelen: een kitchen bar”, zegt Dilara. Het interieur wordt compleet verbouwd. “Het gaat er helemaal anders uitzien. Wij werken met dezelfde architect die Merad heeft ingericht, maar we gaan voor meer kleuren en meer verlichting. Het zal ongezien zijn”, vertelt Dilara.

Ook met het menu wil Thirteen verrassen, dat zich profileert als een restaurant met wereldkeuken én live muziek. “Het concept zal totaal niet te vergelijken zijn met dat van Merad. We combineren de keuken van verschillende landen met een moderne twist. Daar trekken we speciaal chef-koks voor aan. Mooi verzorgde gerechten serveren we met shows”, legt Dilara uit.

Deejays en saxofonist

Ook de cocktails die ze gaan serveren, wordt volgens haar “een en al show. We zetten in op bediening, smaken en beleving”, zegt ze. Met muziek willen ze ook voor sfeer zorgen. “Op vrijdag- en zaterdagavond zullen we deejays te gast hebben. Af en toe zal er ook een saxofonist voor live muziek zorgen”, vertelt Burhan.

Niet toevallig plakken Burhan en Dilara de naam Thirteen op hun nieuwe zaak. “Dat is een speciaal getal in onze relatie. Dertien is ons geluksgetal”, zegt Burhan. In mei of juni 2023 moet de nieuwe zaak de deuren openen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.