Nieuws Mechelen Goed nieuws voor Lierse horeca

Goed nieuws voor Lierse horeca

Goed nieuws voor Lierse horeca

LIER – Om de horecazaken te steunen tijdens de Coronaperiode werden zowel in 2020 als in 2021 de terrassen verdubbeld. Met de winter voor de deur besliste het stadsbestuur om een nieuwe steunmaatregel in te voeren.

De verdubbelde terrassen verdwijnen op 31 oktober zoals afgesproken. Maar tot de start van het nieuwe terrassenseizoen op 15 maart mag het normale zomerterras blijven staan in plaats van het verkleinde winterterras. Uitbaters mogen, mits aanvraag en onder bepaalde voorwaarden, hun terras die volledige periode overkappen of overdekken. Zo kunnen hun bezoekers in alle weersomstandigheden gezellig en warm genieten.

Tijdens evenementen (Novemberfoor, Kerst in Lier, …) dienen de terrassen wel ingeperkt te worden. Volledig gesloten constructies dienen verplicht een CO2-melder te plaatsen en de maatregelen te nemen volgens de gemeten waarden.

“Corona is op de terugtocht en dat blijft hopelijk zo,” zegt schepen van Lokale Economie Rik Verwaest, “maar zeker deze winter blijft voldoende afstand en frisse lucht nog cruciaal. Met deze maatregel geven we onze Lierse horeca daarvoor alle ruimte. Zo houden we het veilig en gezellig tot de lente!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.