Nieuws Mechelen Huisartsen openen wijnwinkel

Huisartsen openen wijnwinkel

Foto: Chris Van Rompaey

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt hun eigen wijnwinkel ‘Hope Wines’. Beiden hebben ze al een jarenlange passie voor wijn.

Willy Holsters erfde zijn interesse voor wijn van zijn moeder. Toen ze tijdens de oorlog naar Frankrijk vluchtte bracht ze achteraf de Franse wijncultuur mee terug. “Daarna ging ik zelf wijnstreken verkennen en deed ik zelf steeds meer ervaring op. Uiteindelijk werd wijn een passie”, zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

Zakenparter Guy Peeters kreeg de liefde voor wijn van zijn nonkel. Die was pastoor in Duffel en was een liefhebber van wijn. “Daarna werd wijn ook mijn eigen passie. Toen ik Willy leerde kennen vond ik in hem een compagnon de route. Wij zijn beiden cultuurliefhebbers, want ik beschouw wijn al een vorm van cultuur.”

Toen Willy Holsters met pensioen ging als huisarts begon hij met de import en de verkoop van wijn. Toen hij Guy vroeg om samen te werken was die meteen bereid. Ze begonnen heel klein maar later volgde er zelfs een webshop. Sinds kort is er nu dus ook de winkel in de Kiliaanstraat. Je vindt er wijn en schuimwijn uit Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Omdat Hope Wines vertrekt vanuit een persoonlijke wijnpassie van Willy en Guy is het aanbod beperkt maar zorgvuldig uitgekozen. Een groot deel van het assortiment wordt daarenboven pas geselecteerd na een blinde degustatie en beoordeling door een panel van wijnkenners, waarbij eveneens rekening gehouden wordt met de prijs-kwaliteitverhouding. Dit resulteert in een assortiment van hoge kwaliteit en dit aan een zeer betaalbare prijs.

Hopes Wines is open op vrijdag (14-18u), zaterdag (10-18u), zondag (10-12.30u).

www.hopewines.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.