Nieuws Mechelen Ko-Lab viert 5de verjaardag met XL-weekend rond thema ‘right tot repair’

Ko-Lab viert 5de verjaardag met XL-weekend rond thema ‘right tot repair’

Ko-Lab viert 5de verjaardag met XL-weekend rond thema ‘right tot repair’

MECHELEN – Ko-lab vzw brengt mensen samen en biedt een platform om een local community te creëren rond ambacht, technologie, kunst en wetenschap. Komend weekend bestaat Ko-Lab 5 jaar.  Voor die gelegenheid organiseren ze een extra large weekend editie met extra veel activiteiten.

Het thema voor het weekend is ‘right to repair’. Om te evolueren naar een circulaire toekomst, is het belangrijk dat we het recht behouden en de skills doorgeven om te (laten) herstellen.

Het evenement van komend weekend (23 en 24 oktober) bij Ko-Lab zal veel ondernemers interesseren. Ko-Lab verbindt mensen rond wetenschap, techniek en ambachten. “Maatschappelijke thema’s vragen om gecombineerde krachten en daar willen we dit weekend een bijdrage aan kunnen leveren, al was het maar aan netwerking of nieuwe perspectieven. We nodigen zowel burgers, studenten als professionelen uit om te verbinden rond maatschappelijke thema’s als textielrecyclage of e-waste. Dat gebeurt vanuit een wetenschappelijke hoek”, leggen de organisatoren uit.

Het XL-weekend vindt plaats bij Ko-lab in de Potterijstraat in Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.