Nieuws Mechelen Koen Anciaux nieuwe voorzitter van de Vlaamse Waterweg

Koen Anciaux nieuwe voorzitter van de Vlaamse Waterweg

v.l.n.r. gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts, afscheidnemend voorzitter Frieda Brepoels, nieuwe voorzitter Koen Anciaux, en ondervoorzitter Tom Dehaene.

Koen Anciaux nieuwe voorzitter van de Vlaamse Waterweg

MECHELEN – WILLEBROEK – Tijdens haar laatste raad van bestuur als voorzitter gaf Frieda Brepoels de fakkel door aan Koen Anciaux. Vanaf 1 februari wordt hij de nieuwe voorzitter van De Vlaamse Waterweg nv.

Dit sluit aan bij de voorziene wissel halverwege de beleidsperiode van de voorzitter van de raad van bestuur. Frieda Brepoels was sinds 2013 bestuurder in de raad van bestuur van de toenmalige nv De Scheepvaart. Sinds 1 februari 2015 werd zij voorzitter bij de waterwegbeheerder, eerst bij nv De Scheepvaart en daarna bij De Vlaamse Waterweg nv.

Frieda Brepoels kijkt trots terug op haar voorzitterschap. “Een mijlpaal tijdens mijn voorzitterschap was ongetwijfeld de fusie van beide waterwegbeheerders nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal NV. Op 1 januari 2018 was de fusie een feit. En inmiddels is ook duidelijk dat deze fusie de juiste keuze was in het belang van de bevordering van de binnenvaart en waterbeheersing. Samen met De Vlaamse Waterweg maken we ook werk van een verregaande automatisering van bruggen en sluizen die de efficiëntie van onze waterwegen zal verhogen. Daarnaast investeren we samen met bedrijven in de aanleg van kaaimuren. De afgelopen jaren zijn een aantal watergebonden bedrijventerreinen op de markt gebracht. Veel bedrijven krijgen hierdoor de mogelijkheid om zich te vestigen langs de waterweg.”

Koen Anciaux neemt nu het roer over als voorzitter om de succesvolle koers verder te zetten. Anciaux is sinds 2005 bestuurder in de raad van bestuur van de toenmalige Waterwegen en Zeekanaal NV. In 2017 maakte hij zo de overstap naar de raad van bestuur van De Vlaamse Waterweg nv. Met zijn aanstelling is de continuïteit verzekerd. “Met Frieda Brepoels aan het roer legde De Vlaamse Waterweg nv een mooi parcours af waarbij steeds het belang van rivieren en kanalen, van de binnenvaart, van waterbeheersing en van alle andere functies van onze waterwegen voor ogen werd gehouden. Namens de raad van bestuur wil ik haar daarvoor van harte bedanken”, vertelt Koen Anciaux. “Samen met De Vlaamse Waterweg willen we verder op dit elan. Er staan nog heel wat werven op de planning zodat ons waterwegennet beantwoordt aan de noden van de toekomst. Ook het beheersen van wateroverlast en droogte staat de komende jaren hoog op onze agenda.”

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen in Vlaanderen met focus op vervoer via de binnenvaart, waterbeheersing, recreatie, toerisme en natuurbeleving. De maatschappelijke zetel bevindt zich in Hasselt en de organisatie heeft ook een afdeling in Willebroek. Ook de Willebroekse onderneemster Martine Hiel, Managing Director van Hutchison Ports, zetelt als onafhankelijk bestuurder in de Vlaamse Waterweg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.