Foto: pma

Kunststoffenpionier en ex-wielersponsor Remi De Moor (87) overleden

LIER - Remi De Moor, oprichter van Vosschemie Polyester De Moor in Lier, is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn dochter Claudia De Moor op sociale media. Naast fervent wielerliefhebber was De Moor in Lier en daarbuiten bekend als kunststoffenpionier.

In 1968 richtte Remi het kunststoffenbedrijf Vosschemie Polyester De Moor op en stond tot 2009 aan het roer van deze firma. Daarna gaf hij de fakkel door aan zoon Marc en dochter Claudia.

Als wielerfanaat in hart en nieren sponsorde De Moor een tijdlang de Zwitserse ex-wielerkampioen Fabian Cancellara. Verder was de bedrijfsleider te zien in het tweede seizoen van het GoPlay-programma The Sky is the Limit.

“Met droefheid melden wij het overlijden van onze vader Remi De Moor”, zo maakt dochter Claudia zijn heengaan bekend. “Hij was een gepassioneerde ondernemer en ontwikkelaar op het gebied van kunststoffen en daarnaast een fervent wielerliefhebber. De herinneringen aan onze vader en zijn bijdragen aan de kunststofindustrie en wielersport zullen voor altijd in onze gedachten blijven”, aldus Claudia De Moor.

Het afscheid van Remi zal in intieme kring plaatsvinden, laat ze nog weten.