Nieuws Mechelen Lierse Ondernemers reiken de hand naar jongeren

Lierse Ondernemers reiken de hand naar jongeren

Lierse Ondernemers reiken de hand naar jongeren

LIER – Sinds enkele maanden werkt Lier4Business een project uit om meer Ondernemerschap bij Lierse jongeren te stimuleren. Men wist het Lierse Jeugdhuis De Moeve en ook bijna alle Lierse scholen te motiveren voor dit initiatief. Samen starten ze met een project rond Jeugdig Ondernemerschap.

“Als ondernemers begrijpen we maar al te goed dat de Lierse Jeugd, de toekomst van Lier is”, vertelt Claudia De Moor, voorzitster Lier4Business. “Jammer genoeg zien we langs verschillende kanten dat dynamische talenten onze stad verlaten. Eén van de redenen hiervan is het feit dat onze Lierse Ondernemers te weinig gekend zijn bij de Lierse jongeren. Daar willen wij graag met Lier4Business iets aan doen.”

Ook de scholen begrijpen at de ondernemers van nu, de jobs van de toekomst creëren en dat ze de jeugd mee kunnen opleiden als de professionals van morgen. “Tijdens projectwerk zien we onze leerlingen sterk geprikkeld worden door gesprekken met ondernemers”, aldus Jef Van Looveren, leraar bedrijfseconomie.

“Lier4Business, het Lierse Jeugdhuis en de Lierse scholen versterken elkaar door samen te werken. Want met meerderen telt men niet zomaar op, maar vermenigvuldigen we onze competenties”, bevestigen de Lierse ondernemers Liesbeth Schwartz en Lennard Pauwels (Pareto HR). “Wij, met Lier4Business, vinden het enorm belangrijk dat de ‘Human Resources’ lokaal kunnen tewerkgesteld worden. Onze ondernemers zitten dan ook op de eerste rij Liers talent met innovatieve ideeën te ontmoeten en te rekruteren. Méér welvaart voor Lier kan gestimuleerd worden door méér tewerkstelling voor onze Lierse talenten. Jobcreatie binnen Lier dringt zich in alle opzichten op : er is dan ook méér dan ooit behoefte aan méér bedrijfshuisvesting in Lier zodat we onze eigen talenten lokaal kunnen tewerk stellen!”

Louise-Marie Van Roy (De Moeve) vindt het jammer dat tot op heden véél te weinig Lierse jongeren bereikt worden om het DNA van de Lierse ondernemers voelbaar te maken. “Met dit project van Jeugdig Ondernemerschap hebben we intussen al heel wat Lierse scholen kunnen charmeren om deel te nemen waarbij ik dit schooljaar in diverse scholen, richtingen, etc. samenwerkingen zal opzetten. Inherent hieraan zullen onze Lierse Ondernemers ook méér bekendheid verwerven, waardoor zij ook hun ondernemers-genen kunnen uitspreiden bij onze Lierse jongeren.”

Lier4Business werkt samen met het Lierse Beleid, Jeugdhuis De Moeve en de Lierse scholen een PLATFORM ‘Made in Lier’ uit waarop ondernemers en studenten elkaar makkelijk kunnen vinden.

Foto : Louise-Marie Van Roy (Jeugdhuis De Moeve) tijdens de presentatie ‘Jeugdig Ondernemerschap’ op ’t Stadhuis in Lier

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio