Nieuws Mechelen Mechelse duurzame organisaties in de kijker

Mechelse duurzame organisaties in de kijker

Mechelse duurzame organisaties in de kijker

MECHELEN – Zaterdag begint de week van de duurzame gemeente. In Mechelen zet men voro die gelegenheid vier duurzame organisaties in de kijker en hijst men de SDG-vlag.

Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Om die verjaardag te vieren zet de stad Mechelen haar eigen duurzame helden in de kijker. Dat zijn Mechelse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die bijdragen aan een duurzame samenleving. Ze zijn in hun dagelijkse leven bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking…

De Mechelse helden van 2021 zijn:

  • Artsen Zonder Vakantie en Stichting Hubi & Vinciane: de winnaars van Mechelen Mondiaal met duurzame projecten in het Zuiden
  • EVA Mechelen: organiseert al vele jaren de Langste Veggietafel in Mechelen
  • Oxfam Wereldwinkels: vieren dit jaar hun 50-jarig bestaan
  • Naomi Queeckers (vzw Sustainable Stories): schreef een kinderboek over de SDGs

“De beste manier om globaal vooruit te gaan is zelf iets te doen: ‘Think global, act local’ is ook voor vele Mechelaars de drijfveer”, zegt Marina De Bie, schepen voor duurzaamheid en mondiaal beleid. “Dat merken we aan de vele organisaties, scholen, bedrijven en individuele Mechelaars die op de een of andere manier rond de SDG’s werken. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel engagement, creativiteit en positivisme er van al deze mensen uitgaat. Net door die lokale acties en initiatieven wordt duurzame ontwikkeling tastbaar en werken we er samen aan, zelfs zonder dat we er ons altijd van bewust zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.