Nieuws Mechelen PalletKraft start met productie

PalletKraft start met productie

PalletKraft start met productie

palletkraftStart-up PalletKraft Belgium N.V. uit Mechelen, gevestigd naast Bulo langs de E19, is begonnen met de volautomatische productie en de verkoop van zijn gepatenteerde palletten in golfkarton.

Een PalletKraft-pallet bestaat uit twee vellen automatisch gesneden en gevouwen gegolfd karton. De palletten wegen amper vier kilogram en zijn daarmee volgens het bedrijf 75% lichter dan een doorsnee houten pallet en 86% lichter dan een gehuurde pallet.

Transportkosten schommelen tussen de 0,07 euro en de 0,15 euro/kg, en voor luchttransport gaat dit tot meer dan 1 euro/kg. “Wie gebruik maakt van onze PK-palletten, kan bijgevolg aardig wat besparen. We kunnen onze palletten tevens op maat van de producten maken, zodat de volumecapaciteit van het transportmiddel optimaal kan worden benut waardoor het transport nog efficiënter verloopt.”
Bovendien beschermen de PalletKraft-palletten de goederen even goed en kunnen ze zonder problemen een belasting van 2.500 kilogram dragen.

PalletKraft wordt geleid door ir. Wiet Vande Velde. Het Mechels bedrijf haalde vorig jaar nog 3,5 miljoen euro risicokapitaal op voor de opstart van de volautomatische productielijn.

Het innovatief bedrijf blijft niet onopgemerkt. Zo is het onder meer genomineerd in de categorie Idee van het Jaar voor de Nacht van de KMO van KMO Promoties. De award wordt uitgereikt op 27 maart.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.