Nieuws Mechelen Recordomzet voor Dachser in een uitzonderlijk jaar

Recordomzet voor Dachser in een uitzonderlijk jaar

Foto Dachser

Recordomzet voor Dachser in een uitzonderlijk jaar

WILLEBROEK – Na een stagnatie van de omzet in het coronajaar 2020, bevindt logistiek dienstverlener Dachser België zich weer op een groeipad. De omzet steeg met 12,9 procent naar 136 miljoen euro: een record. Ook internationaal boekte het bedrijf een ongeziene omzet van 7 miljard euro. Hoge vrachtprijzen door het tekort aan laadcapaciteit zetten de stempel op deze omzetsprong.

“Dankzij de enorme flexibiliteit en inzet van onze werknemers en chauffeurs hebben we opnieuw een prachtig resultaat mogen noteren”, zegt Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux. “Daarnaast blijven we investeren in ons netwerk in België door verschillende uitbreidingen en ontwikkelingen in zowel Moeskroen als Willebroek waardoor we ook de ruimte hebben om verder te groeien.”

Meer personeel

Door de uitbreidingen beschikt het filiaal in Willebroek nu over een cross dock met een totale oppervlakte 9.000 vierkante meter en 87 loading docks. Daarnaast zijn de parkeerplaatsen op het eigen terrein uitgebreid met 7.500 vierkante meter.

Ook het personeelsbestand van Dachser België groeide in 2021, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn nu in totaal 321 werknemers in dienst bij het logistiek bedrijf. Investeringen in de opleiding en training van personeel waren daarbij belangrijke pijlers. Bovendien volgen er meerdere studenten een duale opleiding.

Crisisbeheer

Toch staat de sector nog een woelig jaar te wachten, waarschuwt Dachser CEO Burkhard Eling. “We moeten ons voorbereiden op nog een jaar van crisisbeheer. De oorlog in Oekraïne zal ingrijpende gevolgen hebben voor de wereldeconomie. En dan zijn er nog de historisch hoge energie- en brandstofkosten, een toenemend tekort aan chauffeurs en nieuwe uitbraken van Covid-19 die supply chains wereldwijd verstoren.”

Het weerhoudt het internationale transportbedrijf echter niet van bijkomende investeringen. Dachser maakt dit jaar 200 miljoen euro vrij voor extra logistieke centra, digitale technologieën en apparatuur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.