Nieuws Mechelen Selman opent in Hemiksem bakkerij met Turkse specialiteiten

Selman opent in Hemiksem bakkerij met Turkse specialiteiten

Selman opent in Hemiksem bakkerij met Turkse specialiteiten

HEMIKSEM – In Hemiksem heeft op de hoek van de Provinciale steenweg met de Callebeekstraat bakkerij Co’pain de deuren geopend. Naast brood laat zaakvoerder Selman Aykanat (24) de Hemiksemnaren ook kennismaken met allerlei Turkse snacks en lekkernijen als cakes en taarten.

Met Co’pain heeft Selman een opvallende carrièreswitch gemaakt. “Ik ben chemisch ingenieur van opleiding”, lacht hij . “maar ik kom graag met veel mensen in contact. Een hele dag in een bedrijf achter de computer zitten, is niks voor mij. Mijn oom had in het Antwerpse verschillende bakkerijen en ik ging daar vroeger veel helpen. Toen ik in Hemiksem kwam wonen, ervoer ik dat er – buiten de klassieke pita – nog geen aanbod is zoals ik in Cop’ain wil aanbieden. Die leemte wilde ik opvullen.”

“Een Turkse pizza of de verschillende soorten brooden zijn nog niet altijd zo goed gekend. Ik ervaar dat het voor velen mensen een ontdekking is. ’s Ochtends zijn ze hier al iets komen kopen en ze staan hier ’s avonds dan al terug omdat ze toch ook dat ‘andere’ willen proberen. De vele positieve reaties die ik al kreeg, doen deugd en motiveren mij nog meer.”

In de rekken liggen onder meer pide, het bekendste Turkse brood, maar ook lavas brood, sesamringen en uitnodigend lonkende cakejes. Maar bijvoorbeeld ook eclairs, muffins en donuts. “Alles maken we zelf en dagvers. Ik werk ook met een dagelijks wisselend aanbod zodat de mensen geregeld nieuwe dingen kunnen proeven en ontdekken”, vertelt Selman.

 

Rechts het brood, links de snackhoek. — © bar

Naast de broodtoog bevindt zich de snackhoek met belegde broodjes, pita, kebab, durum en Turkse pizza. “Een Turkse pizza wordt opgerold als een durum. Het deeg is dunner dan van een gewone pizza en de basis bestaat uit pittig gekruid gehakt. Daarop komen allerlei knapperige groentjes als tomaten, sla, komkommer, worteltjes en mais en een saus naar keuze”, verduidelijkt Selman.

Aanvullend zijn er bij Co’pain ook drankjes, charcuterie en zuivelproducten zoals ayran verkrijgbaar en is er ook een koffiemachine voor een lekkere kop koffie. “Ook frietjes zijn verkrijgbaar”, knipoogt de zaakvoerder.

Bakkerij Co’pain is alle dagen geopend van 7 tot 20u. “Later komt er wel een sluitingsdag maar ik wil eerst aftoetsen wanneer dat het beste is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.