Nieuws Mechelen Starter van de Week: Noodmaatwerkbedrijf Maniflex

Starter van de Week: Noodmaatwerkbedrijf Maniflex

Starter van de Week: Noodmaatwerkbedrijf Maniflex

Ruim zeven jaar geleden richtte Wim Servaes Maniflex al op, maar nu kiest hij er voluit voor. Hij gaat zich nu voltijds bezighouden met zijn eigen noodmaatwerkbedrijf Maniflex. Servaes wil bedrijven in nood helpen met een oplossing op maat. Hij biedt vandaag werk aan 15 sociale organisaties zoals beschutte werkplaatsen, dagcentra en andere sociale voorzieningen in heel Vlaanderen.

Voormalig gemeenteraadsvoorzitter Wim Servaes uit Puurs heeft een zwak voor de sociale economie. In 1994 startte hij als monitor in de toenmalige beschutte werkplaats B.W. Klein-Brabant vzw, beter bekend als Flexpack. Na een tijd concentreerde hij zich daar op het commerciële aspect. Daarna ging hij aan de slag bij productiebedrijf Ursus in Eeklo. Hij zorgde ervoor dat 5 personen die moeilijker toegang hadden tot de arbeidsmarkt, konden werken in de productieafdeling. Bij Depannage 2000, een dochteronderneming van VAB, werkte hij nauw samen met een maatwerkbedrijf. Dat herstelde autozetels en maakte gefreesde onderdelen.

Die ervaring bracht Servaes tot het oprichten van Maniflex, dat personen uit de sociale economie wil ondersteunen. “Ik breng het werk naar de mensen in hun organisatie, zoals beschutte werkplaatsen. Zo hoeven ze zich niet meer te verplaatsen, want dat is voor hen soms een struikelblok”, zegt Servaes. “Sommigen kunnen met begeleiding wél rechtstreeks in bedrijven gaan werken. Maniflex helpt bedrijven om deze werknemers te begeleiden en ondersteunen.”

Anderzijds helpt Maniflex bedrijven die in nood zitten. “Ondernemingen komen soms in tijdnood, moeten grote orders verwerken of kunnen het order niet in hun eigen organisatie uitvoeren. Dan biedt Maniflex hulp”, verduidelijkt Servaes.

Voorbeelden van de acties van Maniflex: 80.000 verkeerd gedrukte logo’s van voetballen verwijderen in 2 weken, decoratiestukken maken voor een personeelsfeest van 3.600 personen, 50.000 bevestigingsbeugels voor bouwbedrijven monteren en 2.400.000 bierflessen herlabelen. “Binnen de 24 uur krijg je antwoord op je vraag en 7 dagen op 7 voorzien we capaciteit”, aldus Servaes.

Johan Vercauteren, zaakvoerder van Brouwerij Vercauteren uit Londerzeel, ziet vele mogelijkheden in samenwerken met Maniflex. “Onze eindejaarsverpakkingen of nazicht van verhuurd materiaal kunnen we laten doen door Maniflex. Een samenwerking kan op lange termijn, maar ook als we snel uit de nood geholpen moeten worden.”

Maniflex mag ook bureauruimte van automerk KIA gebruiken. “Bedoeling is dat het een ‘win-Wim’-situatie wordt met Group Vermant”, aldus Servaes.

Meer informatie over starters uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.