Nieuws Mechelen Vlaamse regering trekt 1,3 miljoen euro voor sanering oud Sint-Maarten ziekenhuis

Vlaamse regering trekt 1,3 miljoen euro voor sanering oud Sint-Maarten ziekenhuis

Vlaamse regering trekt 1,3 miljoen euro voor sanering oud Sint-Maarten ziekenhuis

MECHELEN – Zondag kondigde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aan dat ze een subsidie van 1,3 miljoen euro toekent voor de sloop en sanering van de voormalige ziekenhuissite Sint-Maarten in Mechelen. Hierdoor kan de ruimtelijke herontwikkeling van deze strategische site starten.

Na de sloop zal projectontwikkelaar Ciril hier een nieuwe, gemengde ontwikkeling realiseren waarbij aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspanning hand in hand gaan.

Via saneringssubsidies ondersteunt de Vlaamse Regering initiatiefnemers die verlaten bedrijfssites opnieuw in gebruik te nemen. “Het gaat hier om een strategisch gelegen, binnenstedelijk project van meer dan 1 ha. Door hergebruik van gebouwen en terreinen zorgen we voor kernversterking en voorkomen we dat elders nieuwe open ruimte aangesneden moet worden”, zegt minister Demir.

De gebouwen zullen selectief gesloopt worden en de aanwezige materialen maximaal hergebruikt worden in kader van circulair slopen. De nv VURE uit Hasselt ontvangt een subsidie van 1.372.599,04 euro voor de sloop, de firma Aertssen uit Stabroek zal instaan voor de werken. Vervolgens kan ontwikkelaar Ciril beginnen met de heropbouw van een nieuwe en duurzame buurt op deze unieke locatie tussen de vaart en de historisch binnenstad.

Centraal in het concept ligt de groene leefstraat, het nieuwe park en de collectieve deeltuin waardoor de integratie en de sociale verweving gevoed worden. Rondom deze groene ader liggen de BEN woningen en appartementen, het hotel en de retail locaties; allen op wandelafstand van het station, de vaart en de binnenstad.

Viceminister-president Bart Somers reageert tevreden op de nieuwe groeikansen voor zijn stad. “Er zal een prachtig project gerealiseerd worden op de site van het voormalige ziekenhuis. Met schitterende nieuwbouwappartementen, woningen en een eigen buurtpark met veel aandacht voor groen. Met de steun van de Vlaamse regering blijven we onze stad vernieuwen, want een stad is nooit af.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio