Nieuws Oost-Vlaanderen Aantal student-ondernemers piekt ondanks coronacrisis

Aantal student-ondernemers piekt ondanks coronacrisis

Aantal student-ondernemers piekt ondanks coronacrisis

GENT – De coronacrisis slaat hard toe in de ondernemerswereld. Toch liet de Gentse studentenpopulatie zich niet zomaar tegengehouden om stappen te zetten richting een eigen onderneming. Maar liefst 136 studenten vroegen het UGent-statuut student-ondernemer aan dit academiejaar, een opmerkelijk record.

Ook DO!, het centrum voor student-ondernemerschap binnen UGent zelf, zet in op jong ondernemerschap. Dat doet het onder meer met pre-acceleratietraject Expedition DO! Het programma, dat ondersteund wordt door Belfius en Upkot, begeleidt studenten en onderzoekers om in 7 maanden van idee naar business te groeien. Deze en de vele andere ondersteunende initiatieven vanuit de universiteit hebben geleid tot verhalen van jonge en flexibele ondernemers die het het roer omgooiden in coronatijden of die net opportuniteiten zagen in het nieuwe normaal.

Een kleine greep uit die ondernemende verhalen:

CoBar

Amélie en Marilyn runden eerder al de Gentse pop-up Dough It, en lanceerden zomerbar CoBar. Met behulp van de digitale menukaart van oud-student-ondernemer Maxim Sergeant (Dorst Technology)kan dat op een veilige manier. Bestellen en betalen gebeurt dan ook eenvoudig (zonder de installatie van een app) en contactloos.

Dripl

Automaten met ongezonde en vervuilende frisdrankflesjes? Niet als het van Dripl afhangt. Duurzame en gebruiksvriendelijke tappunten met biolimonades zijn hun duurzame antwoord. Ook de coronacrisis houdt deze vier musketiers niet tegen. Ze namen deel aan allerlei ondernemende initiatieven. Zo werden ze geselecteerd voor het UGent-programma Expedition DO!, wonnen ze Start Academy 2020 en werden ze tijdens de Gentrepreneur Awards ‘Duurzame Duizendpoot’ van het jaar.

NONA Drinks

Het jonge Nona Drinks sloeg snel de handen in elkaar met collega-ondernemers om aperoboxen aan huis te leveren. Meer nog, het breidde de export van z’n non-alcoholische gin uit naar Finland, Zweden en de UK, wat de teller op maar liefst 10 exportlanden brengt.

 

 

Lopos

Lopos, winnaar van het UGentse pre-acceleratietraject Expedition DO! 2019 zette in op veiligheid. Met de SafeDistance kunnen collega’s zonder zorgen samen opnieuw aan de slag. Het kleine toestelletje waarschuwt wanneer iemand te dichtbij komt zodat de focus opnieuw op de job zelf kan liggen.

The Ghentist

De Gentse broers Brysbaert zijn overgeschakeld op een nieuwe manier van transport: ze vervoeren hun gin The Ghentist nu veilig en ecologisch per kano op de wateren van Gent.

Pic@Media

Tibo Ceulers staat als student-ondernemer aan het hoofd van productiehuis Pic@Media. Hij kaapte de titel van Student-Ondernemer van het Jaar 2020 tijdens de Gentrepreneur Awards. Hij zal zich het komende jaar inzetten om andere studenten te inspireren over ondernemerschap.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.