Nieuws Oost-Vlaanderen Arjen van gloednieuwe Gentse Immo François schittert in Huizenjagers

Arjen van gloednieuwe Gentse Immo François schittert in Huizenjagers

Arjen van gloednieuwe Gentse Immo François schittert in Huizenjagers

GENT – Immo François werd op 10 jaar tijd een stevige speler in West-Vlaanderen en breidt sinds kort zijn speelveld uit naar onze provincie. Drie jaar geleden opende het kantoor in Zottegem. Deze zomer werden daar Gent en Oudenaarde aan toegevoegd. In totaal telt het immo-bedrijf inmiddels maar liefst 23 locaties. We spraken met makelaar Arjen Spittael (25). Deze twintiger staat aan het hoofd van het pas geopende kantoor in Gent en schittert deze week bovendien in het beroemde tv-programma Huizenjagers. 

Dries Fançois startte 10 jaar geleden met Immo François in Brugge. Het bedrijf groeide heel snel, mede dankzij het franchising-concept. Heel wat zelfstandige kantoorhouders sloten zich aan bij de groep. Zo zijn er inmiddels 23 kantoren in de Immo François groep, uitgebaat door een 10-tal kantoorhouders.

Waar het bedrijf voorheen enkel actief was in West-Vlaanderen, kwam daar 3 jaar geleden een eerste Oost-Vlaams kantoor bij in Zottegem. Dat aanbod wordt nu aangevuld met een kantoor in Gent. Kantoorhouder Arjen Spittael vertelt: “Je bent niet echt in Oost-Vlaanderen binnen als je niet in Gent zit, dus was een Gents kantoor de logische volgende stap.”

Midden in coronacrisis

“We zijn opgestart in juli, te midden van de coronacrisis dus. Hoewel we hierdoor helaas geen fysieke opening konden doen, was het wel een ideaal kantelmoment om als nieuwe speler op de markt te komen. Plots was er heel veel vastgoed te koop, sommige zaken zaten in moeilijkheden, anderen zagen net opportuniteiten. We zijn dan ook heel snel op die markt gesprongen en hebben meteen heel wat kunnen verkopen.”

Hoewel een nieuw kantoor steeds een beetje van nul beginnen is, kon Immo François Gent gelukkig rekenen op een sterke achterban. “We worden ondersteund door het hoofdkantoor in Brugge en kunnen onder andere genieten van een centraal marketingteam. Zo konden we op twee maanden tijd al een sterke naambekendheid uitbouwen. ”

Huizenjagers

Die naambekendheid zal deze week bovendien een stevige boost krijgen. Arjen Spittael schreef zich namelijk in voor het programma Huizenjagers. “Toen ze kwamen filmen was het kantoor exact 3 dagen open. Ik kon er dus meteen goed invliegen! Het is uiteraard uitstekende reclame. Ik ben trouwens niet de eerste makelaar van Immo François die deelneemt aan het programma.”

Jonge gedreven team

Wat Immo François sterk maakt volgens Arjen is het gedreven jonge team. “Onze zaakvoerder Dries is zelf nog maar midden de 30 en ook de andere kantoorhouders zijn jonge mensen. We zijn een team van like minded mensen die vooruit willen en zorgen ervoor dat de kwaliteit in elk kantoor hetzelfde is. We gaan bovendien voor de typisch West-Vlaamse, ongedwongen en vertrouwelijke, aanpak.”

Het Immo-bedrijf blijft verder uitbreiden. Zo opende vorige maand nog het kantoor in Oudenaarde en een nieuw kantoor in West-Vlaanderen, wat de teller op 23 plaatst. Het team bestaat uit zo’n 100 medewerkers waarvan 65 makelaars. “We zijn ook steeds op zoek naar gedreven makelaars”, zegt Arjen. “Het kantoor in Gent draait nu al zodanig goed dat we een extra verkoper kunnen gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.