Nieuws Oost-Vlaanderen Biobest brengt biologiche pesticide van Biotalys naar Amerika

Biobest brengt biologiche pesticide van Biotalys naar Amerika

Biobest brengt biologiche pesticide van Biotalys naar Amerika

GENT – Biotalys, dat met biologische middelen op basis van proteïnen de uitdagingen inzake voedselbescherming wil aanpakken, en Biobest, een wereldleider inzake biologische gewasbescherming en bestuiving actief in meer dan 65 landen, kondigen een langetermijn strategische samenwerking aan.

Door de samenwerking krijgt Biobest toegang tot vijf biologische oplossingen op basis van proteïnen ontwikkeld door Biotalys. Met deze aanvulling breidt Biobest haar wereldwijde aanbod in bedekte teelten en zachtfruit uit. Daarnaast sluiten de twee ondernemingen een exclusieve distributieovereenkomst af voor de verdeling van Biotalys’ biofungicide Evoca™ in de Verenigde Staten voor alle gewassen en toepassingen, met aanvang in 2022 – onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

“De visie van Biobest is om een innovatief en compleet gamma aan biologische oplossingen aan te bieden aan telers in alle belangrijke geografische markten”, vertelt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. “Biotalys biedt een unieke, nieuwe technologie voor de ontwikkeling van biologisch afbreekbare, op proteïnen gebaseerde, biologische gewasbeschermingsmiddelen. De producten passen perfect bij de diversificatie van ons aanbod voor de bedekte teelten en zachtfruit. Ze zullen ondersteuning bieden bij de productie van gezond en veilig voedsel, uitdagingen waarmee de telers worden geconfronteerd. Zodra Biotalys’ biofungicide Evoca™ volgend jaar beschikbaar komt, wordt het toegevoegd aan ons portfolio in de Verenigde Staten. Daar verheugen wij ons op.”

 

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest

Patrice Sellès, CEO van Biotalys: “Biobest is aanwezig in alle continenten, ondersteunt telers met een breed scala aan biologische bestrijdingsoplossingen, en heeft een innovatieve aanpak met technieken zoals robots, sensoren en andere digitale tools. Dat maakt Biobest uitermate goed geplaatst om de beste ingang van onze unieke technologie in de juiste marktsegmenten te verzekeren. Tegelijkertijd is de distributie door Biobest van ons allereerste biologische product Evoca™ in de V.S. een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf die de weg zal banen voor de verdere commercialisering van onze toekomstige producten.”

Duurzame en veilige gewasbescherming

De samenwerking houdt in dat Biotalys de eindproducten aan Biobest zal leveren voor verkoop aan telers wereldwijd. Op een moment dat het aantal gewasbeschermingsoplossingen onder aanzienlijke druk staat vanuit het oogpunt van de regelgeving en de consument, hebben deze telers nood aan meer duurzame en veiligere alternatieven om hun gewas te beschermen. Met deze alternatieven kunnen zij gezonde en lekkere groenten en fruit blijven produceren. De partijen zijn van mening dat deze overeenkomst jaarlijkse verkopen van meer dan 100 miljoen EUR voor beide partners samen kan genereren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.