Nieuws Oost-Vlaanderen Bouwbedrijf Verplancke bouwt nieuwe woonwijk in Sint-Niklaas

Bouwbedrijf Verplancke bouwt nieuwe woonwijk in Sint-Niklaas

Bouwbedrijf Verplancke bouwt nieuwe woonwijk in Sint-Niklaas

Cores_de-weverij-fase-II_visual-A-high-res_20150930Het Kieldrechtse bouwbedrijf  Verplancke bouwt in opdracht van de Antwerpse projectontwikkelaar  CORES Development op de terreinen van de vroegere textielfabriek Schoeters – Bruggeman een nieuwe woonwijk met appartementen, en eengezins- en assistentiewoningen. Omwille van de vroegere economische activiteit op deze site kreeg het project de naam “Woonerf De Weverij”.

In het najaar van 2017 zouden de eerste van de 209 voorziene wooneenheden van de wijk opgeleverd worden. Om de geïnteresseerde kopers optimaal te kunnen bedienen, is in de Stationsstraat 98 in Sint-Niklaas een plaatselijk verkoopkantoor geopend.

De ligging is één van de troeven van het woonproject. De Grote Markt, de winkels in de Stationsstraat en het station bevinden zich immers op wandelafstand. Ook supermarkten, scholen en sportfaciliteiten zijn in de onmiddellijke buurt te vinden. Voetgangers en fietsers kunnen het terrein volledig doorkruisen, maar doorgaand verkeer voor auto’s is onmogelijk.

Bouwbedrijf Verplancke treedt op als hoofdaannemer.  Nog voor het bouwverlof in juli 2016 zal die starten met de ruwbouwwerken op de gelijkvloerse verdiepingen.

“Om voor de omwonenden de hinder te beperken”, zegt Joris Verplancke, zaakvoerder van de aannemer, “is een speciale werfweg aangelegd.”

Ondertussen  is volgens de ontwikkelaar al meer dan de helft van de beschikbare wooneenheden verkocht en zijn 90% van de beschikbare assistentiewoningen al aan de man gebracht. Deze erkende assistentiewoningen worden uitgebaat door Comfort Asssist, de eigen beheersinstantie van CORES Development. Van de appartementen, die dus enkele maanden later in verkoop gebracht werden, is al meer dan 30% verkocht. “Dit is ons eerste project in Sint-Niklaas dus we waren toch enigszins benieuwd naar de reacties” zegt Sophie Deprez, CCO bij CORES Development. “Maar van bij de start kon De Weverij rekenen op heel wat interesse en de verkoop verloopt vlot.”  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.