Brouwer Joeri Cools brengt boek “Iedereen Bavo” uit

GENT - Binnenkort verschijnt het Gentse boek "Iedereen Bavo" van brouwer en auteur Joeri Cools. "Een schitterend boek voor iedereen die een tocht doorheen de rijke historie van Gent wil beleven."

Het boek Iedereen Bavo van Gentenaar en hobbybrouwer Joeri Cools, tevens de bedenker van het Abdijbier Bavo, is een ode aan het prachtige, veelzijdige Gent, geïnspireerd op de rijke Genste (bier)geschiedenis, de H. Bavo en de Sint-Baafsabdij met ook het brouwerijverleden van de abdij.

De oorsprong van Gent én de abdij ligt bij de figuur Amandus die de Ganda-kerk bouwde. Een kerk die aan succes won onder invloed van de verering van Bavo en zo kon uitgroeien tot een echte kloostergemeenschap, waar de monniken heerlijk bier brouwden.

Crowdfunding

De  bijdrage voor het drukken van deze kleurrijke tocht in boekvorm doorheen de rijke historie van Gent probeert Joeri bij elkaar te zamelen door middel van een crowdfunding campagne bij Beefcake. “Het is de bedoeling om 6000 euro op te halen, waarmee alle kosten gecoverd kunnen worden. Iedereen Bavo wordt gedrukt en verdeeld via de boekhandels, ook al halen we het streefbedrag niet. Maar hoe meer we ophalen met deze award-funding, hoe meer we kunnen doen!”

De middelen die via de crowdfunding worden opgehaald, dienen voor zowel productie als promotie. In ruil voor jouw bijdrage krijg je onder andere het boek en bijzondere (bier)pakketjes. 

Opbrengst deels voor strijd tegen kinderarmoede

Iedereen Bavo zal verschijnen in juni 2022. Net zoals Bavo zijn rijkdom verdeelde onder de armen in Gent, wordt de opbrengst van het boek en het abdijbier deels geschonken aan twee Gentse verenigingen in hun strijd tegen kinderarmoede.