Nieuws Oost-Vlaanderen Drie Oost-Vlaamse coworkingspaces doen mee aan coworkingweek

Drie Oost-Vlaamse coworkingspaces doen mee aan coworkingweek

Drie Oost-Vlaamse coworkingspaces doen mee aan coworkingweek

0000000coworkingFlanders DC en Bar d’office zetten samen met partners in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de schouders onder de allereerste coworking week in België. Tijdens de week van 12 tot 16 oktober kunnen de zogenaamde werknomaden gratis de coworkingruimtes in hun buurt ontdekken en kennis opdoen tijdens tal van workshops en netwerkmomenten.

In tijden waarin de files langer worden en het algemene welzijn van de mensen op de werkvloer steeds meer aandacht krijgt, is het niet vreemd dat iemand een werkplek uitzoekt die afgestemd is op de kindercrèche, de thuislocatie of het klantenportfolio. Bovendien creëren ook steeds meer mensen als freelancer of zelfstandige hun eigen job en zij hebben zelden de middelen om meteen hun eigen kantoorruimte te huren. Ze zien dan ook veel heil in coworkingruimtes om toch in een professionele werkcontext te werken, te netwerken en klanten te ontvangen. Kortom: coworking is nog steeds een trend waar veel mensen graag op inschrijven.

Flanders DC slaat daarom, onder de noemer van het coworking netwerk Bar d’office de handen in elkaar met 25 corworking plaatsen in België om een heuse Coworking week op poten te zetten. Zo kunnen mensen terecht in 8 locaties in Brussel, 8 in Vlaanderen en 9 in Wallonië. Die plaatsen verenigen momenteel al 1.300 coworkers op 14.000 vierkante meter coworkingruimte. In Oost-Vlaanderen doen Bar d’office uit Melle en Likebirds en Floatingdesk uit Gent mee.

“Coworking is meer dan ergens naartoe gaan om niet alleen aan de keukentafel te hoeven werken. Het gaat eveneens om interessante mensen leren kennen uit andere bedrijven en sectoren en daar nieuwe samenwerkingen mee opzetten,” stelt Tom Suykerbuyk, project manager Bar d’office bij Flanders DC. “Elke dag een aantal nieuwe collega’s om je heen, dat kan voor een verfirssende kijk zorgen op het werk. Interessante ontmoetingen, een toekomstige klant of een leverancier tegen het lijf lopen, leren hoe andere freelancers hun zaak aanpakken, zijn slechts een paar troeven die coworking te bieden heeft.”

Die samenwerkingen komen ten volle tot uiting tijdens een aantal activiteiten die tijdens de coworkingweek her en der in België worden georganiseerd. Zo kunnen mensen gratis deelnemen aan workshops rond crowdfunding, carrièreplanning en time management. Er staat ook een adviesdag gepland waarbij coworkers elkaar advies geven in hun expertiseveld. Mensen kunnen bovendien een week lang gratis de deelnemende coworking locaties testen om te zien of coworking wel degelijk iets is voor hen. Een week vol bruisende energie en wisselwerking waarbij Flanders DC met volle goesting inzet op het mobiliseren van mensen en ideeën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.