Nieuws Oost-Vlaanderen Duvel-Moortgat verhoogt brouwcapaciteit Liefmans

Duvel-Moortgat verhoogt brouwcapaciteit Liefmans

Duvel-Moortgat verhoogt brouwcapaciteit Liefmans

000000000000000000000brouwerij-liefmansMoederbedrijf Duvel-Moortgat investeerde aanzienlijk om in de brouwerij Liefmans in Oudenaarde de capaciteit fors te verhogen.  Recent zijn vier nieuwe rijpingstanks geplaatst, met elk een capaciteit van 1.500 hectoliter. Tegelijk krijgen ook de marketinginspanningen om Liefmans nog sterker op de kaart te zetten een extra duwtje in de rug.

De nieuwe tanks moeten de rijpingscapaciteit bij Liefmans verhogen en de site gedeeltelijk moderniseren. Bij brouwerij Liefmans in Oudenaarde gist het bier met een eigen giststam en microflora in open koperen gistkuipen. Nadien volgt een maandenlange rijping op tank. Liefmans brouwt al sinds 1679 kriekbier in zijn kelders in Oudenaarde en werkt met Belgische producten. Zo komen alle krieken voor de Cuvée-Brut uit Limburgse boomgaarden.

De verhoging van de capaciteit is nodig omdat het in 2009 gelanceerde Liefmans on the Rocks zich in een behoorlijke populariteit mag verheugen én omdat Duvel-Moortgat dat de marketinginspanningen om met de traditionele Liefmansbieren een grotere markt aan te boren, zullen renderen. Eén van die marketinginspanningen bestaat erin dat voor de flessen een nieuwe verpakking is ontwikkeld en dat  voortaan gekozen wordt voor flesjes van 33 centiliter in plaats van 37,5 centiliter. In Het Laatste Nieuws gaf marketingverantwoordelijke Laure Van Sluijs aan dat het moederhuis van Liefmans erop rekent dat die veranderde aanpak voor een flinke meerverkoop zal zorgen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.