Nieuws Oost-Vlaanderen Eandis vernieuwt straatverlichting in Geraardsbergen

Eandis vernieuwt straatverlichting in Geraardsbergen

Eandis vernieuwt straatverlichting in Geraardsbergen

eandis_-_openbare_verlichtingEnergieleverancier Eandis, die zijn hoofdkantoor heeft in Melle,  is bezig met een belangrijke vernieuwingsoperatie aan de openbare verlichting in het centrum van Geraardsbergen. In de Oudenaardestraat, Grotestraat en Brugstraat wordt de oude verlichting verwijderd en vervangen door energiezuinige ledverlichting op de gevels. Waar dat technisch mogelijk is, past Eandis ook dimming toe. Op die manier daalt het energieverbruik van de verlichting ’s nachts met liefst 70%.

“De oude verlichting in de centrumstraten verbruikte erg veel elektriciteit”, zegt communicatiedirecteur Simon Van Wijmeersch van Eandis. “Bovendien werden de verouderde armaturen, verlichtingsbollen op een lantaarnpaal of op een gevel, niet langer ondersteund door de leverancier. Na overleg met Eandis besloot Geraardsbergen de oude verlichting integraal te verwijderen en te vervangen door nieuwe ledarmaturen. Geraardsbergen koos ervoor om alle armaturen op de gevels te plaatsen in plaats van op een lichtmast. Zo komt er meer ruimte op het voetpad en kan het licht veel efficiënter worden verdeeld over het voetpad en de weg. Op die manier wordt de lichtvervuiling in de stad fors verminderd.”

Op die manier wordt ontstaat ook een gezelligere sfeer, die ongetwijfeld ook de Geraardsbergse handelaars ten goede komt.

In totaal plaatst Eandis 51 nieuwe ledarmaturen, goed voor een investering van ongeveer 43.000 euro. De nieuwe verlichting is veel energiezuiniger, waardoor Geraardsbergen flink kan besparen op elektriciteit en CO2-uitstoot.

Openbare verlichting op gemeentewegen, en dus niet langs snel- of gewestwegen, is de verantwoordelijkheid van de steden en gemeenten. 229 steden en gemeenten in Vlaanderen, goed voor 840 000 lampen, dragen die zorg over aan Eandis dat instaat voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de openbare verlichting.

Dankzij een efficiënt onderhoudsprogramma en een snelle opvolging bij defecten, baat Eandis een van de meest uitgebouwde en best onderhouden verlichtingsinfrastructuren in Europa uit.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.