Maarten Michielssens van EnergyVision.

EnergyVision zet luchthaven van Oostende volledig op groene stroom

GENT, OOSTENDE - Dit najaar plaatst energiebedrijf EnergyVision 66.200 zonnepanelen op de terreinen van Luchthaven Oostende-Brugge. Dat wordt meteen het op één na grootste zonnepanelenpark van België. Het hele project is goed voor een investering van 35 miljoen euro.

De 61 voetbalvelden aan zonnepanelen zullen 37.000 MWh produceren voor de volledige luchthavensite, en bij uitbreiding de luchthaven van Antwerpen en buurtbewoners. Volgens Eric Dumas, CEO van Luchthaven Oostende-Brugge, zullen 10.000 gezinnen mee kunnen profiteren van het energieproject.

EnergyVision zal instaan voor de verkoop van groene stroom aan gezinnen en bedrijven in Oostende. "Die kunnen zich inschrijven om de opgewekte elektriciteit prioritair te kopen tegen vaste prijzen", verduidelijkt Maarten Michielssens, CEO van EnergyVision. "Daarnaast zetten we ook een platform op voor burgerparticipatie. Wie wil, kan mee investeren in de installatie in de vorm van een lening over 8 jaar met een vaste jaarlijkse intrestvoet van 5%."