Bestuurders Wim Cnockaert en Nele Van Den Broecke, samen met hun techniekers Maxime Lannoo, Frank Van Dorpe en Steven Ghyselinck. Foto: if Bestuurders Wim Cnockaert en Nele Van Den Broecke, samen met hun techniekers Maxime Lannoo, Frank Van Dorpe en Steven Ghyselinck. Foto: if

Garage Cnockaert slaat nieuwe weg in: “Helemaal stoppen, dat was geen optie”

Voormalig Kia-dealer Garage Cnockaert in Oudenaarde vaart vanaf dit najaar een nieuwe koers. De garage van Wim Cnockaert en zijn vrouw Nele Van Den Broecke focust voortaan op werkplaats en verkoop van jonge tweedehandswagens. “We zijn lang niet de enige kleinschalige lokale concessiehouder die een oplossing moet vinden nu grote invoerders zich voornamelijk op de grote steden concentreren”, klinkt het.

Voor kleinschalige lokale concessiehouders is het steeds moeilijker overleven omdat de invoerders van de automerken zich vooral op grote steden concentreren. Daarom verandert Garage Cnockaert, gevestigd in de Ronseweg (N60) in Oudenaarde en al ruim vijftig jaar een bekende naam in de Vlaamse Ardennen, het geweer van schouder. “Deze veranderingen zien we als een kans om na te denken over hoe we onze klanten in de toekomst kunnen blijven bijstaan. Want helemaal stoppen, dat was geen optie. We focussen voortaan op werkplaats en de verkoop van tweedehandswagens. Personen- en bestelwagens van alle merken zijn welkom, maar onze expertise ligt vooral bij Kia, Hyundai, Fiat, Alfa, Jeep en Toyota”, aldus de zaakvoerders Wim Cnockaert en Nele Van Den Broecke.

Expertise uitbreiden

Ook nu de garage niet meer gebonden is aan een invoerder blijft Cnockaert de vinger aan de pols houden in de sector. “Nu we onze informatie niet meer krijgen van de invoerder, moeten we die ergens anders halen”, zegt Nele Van Den Broecke. “Daarom kozen we voor een samenwerking met Qualitygarage, waarbij we onder andere toegang krijgen tot het diagnosecentrum, werken met de nieuwste diagnose-apparatuur en twee keer per dag onderdelen van originele kwaliteit aangeleverd krijgen. Dit stelt ons in staat om niet alleen concurrentieel, maar vooral enorm snel te werken. Bovendien krijgen onze techniekers meermaals per jaar opleidingen rond de nieuwste technologieën en procedures om hun expertise nog verder uit te breiden. Zo blijven we relevant in de streek als garage voor de meest gangbare merken en de nieuwste modellen.”

“Gemoedelijk en familiaal gevoel”

Garage Cnockaert heeft de afgelopen decennia een uitgebreide klantenportefeuille opgebouwd en die klanten willen de zaakvoerders blijven helpen. “Het kan niet de bedoeling zijn dat iemand voor een simpel onderhoud naar Gent, Aalst of Kortrijk moet trekken”, benadrukt Wim Cnockaert. “Een garagist die dichtbij is en waar je snel je wagen kan binnenbrengen en ondertussen een koffietje kan drinken, dat willen we blijven voor de mensen in Oudenaarde en omgeving. Al onze interventies zijn trouwens gewaarborgd. Elk onderhoud of elke herstelling gebeurt volgens de voorschriften van de constructeur met behoud van de fabrieksgarantie, zoals wettelijk bepaald. We hebben geen ambities om een grote garage te worden, maar willen net inzetten op het gemoedelijke en familiale gevoel.”