Nieuws Oost-Vlaanderen Gent redt 10.000 maaltijden via Too Good To Go

Gent redt 10.000 maaltijden via Too Good To Go

Gent redt 10.000 maaltijden via Too Good To Go

GENT – 10.000 geredde maaltijden. Dit hallucinante aantal realiseerde de Gentse Too Good To Go-community in minder dan vier maanden tijd. Met behulp van een honderdtal lokale partners creëert Too Good To Go een nieuwe mindset met betrekking tot voedselverspilling. De toekomst ziet er voor de kersverse food-app dan ook rooskleurig uit.

Gent, hometown van Too Good To Go en voorlopig ook haar grootste ambassadeur, blijft groeien. De app die voedselverspilling tegengaat en begin maart werd gelanceerd in het hart van de stad, breidt deze zomer verder uit richting groot Gent. De eerste partners zijn reeds aangesloten in Merelbeke (Bakkerij Van Hecke), Destelbergen (Tartistic), Lochristi (De Keyser & de Kok) en Evergem (Bakkerij van Hecke, Bakkerij de Backer).

De Oost-Vlaamse Waste Warrior kan sinds kort ook terecht in Sint-Niklaas. Het team achter Too Good To Go doet er daarnaast alles aan om voor het eind van de zomer Aalst en Lokeren mee aan boord te krijgen.

Voor ieder wat wils

Ook het aantal betrokken partijen in Gent zelf blijft groter worden. Een greep uit de lokale en meest recente partners: Arthur & The Sisters verwent zijn klanten met ambachtelijk granola’s en heerlijke bakkits voor heel het gezin, Hierbas Salads & Soups legt de focus op smakelijke soepjes en sappige salades, Baravins Gent is dan weer een classy wijnbar, waar men kan genieten van zalige seizoensgebonden en (overgebleven) bijgerechtjes. Tot slot serveert Soepbar Sordo dagelijks drie verschillende verse soepen, met een heleboel liefde en toewijding klaargemaakt. Kortom: Too Good To Go heeft voor ieder wat wils.

Recordaantal wereldwijd

Op 28 juni werd de app in Brussel gelanceerd. Too Good To Go kondigt met trots aan, dat dankzij de steun van de Brusselse community daar de 20.000ste maaltijd van België gered werd. Enkele weken geleden werd overigens de mijlpaal van 5 miljoen geredde maaltijden wereldwijd bereikt. Een recordaantal dat mogelijk werd gemaakt door alle teams, partners en communities in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Too Good To Go werkt er hard aan om haar netwerk zowel aan aanbodzijde als aan vraagzijde te vergroten en versterken. Naast de lokale uitbreidingen van de verschillende reeds aangesloten steden, plant Too Good To Go uit te breiden naar de rest van Vlaanderen en Wallonië na de zomer.

Overgewaaid uit Denemarken

Eind 2015 werd Too Good To Go opgericht in Denemarken. Men wilde de strijd tegen voedselverspilling aangaan, op zo’n manier zodat iedereen heel gemakkelijk zijn of haar steentje kan bijdragen. Hieruit groeide het idee een app op te richten: Too Good To Go. En zo geschiedde. Het concept groeide in twee jaar uit tot een succesvol project in acht landen. Begin dit jaar bracht sociaal ondernemer Jonas Mallisse het concept naar België. Hij vond dat het dringend tijd was om ook hier “het meest gênante probleem ter wereld aan te pakken”. Intussen heeft de app in België 60 000 geregistreerde gebruikers die dagelijks meer en meer porties redden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.