Nieuws Oost-Vlaanderen Gentse start-up wil ook bedrijven de Himalaya leren kennen

Gentse start-up wil ook bedrijven de Himalaya leren kennen

Gentse start-up wil ook bedrijven de Himalaya leren kennen

0000000rikvanbellelivelongexploringNa verschillende omzwervingen in de reisbranche besliste Gentenaar Rik Van Belle in 2014 om zijn jarenlange reiservaring in India en de Himalaya onder de vorm van gespecialiseerde reisproducten voortaan via het bedrijf Xplore the Himalaya aan te bieden.   “We organiseren uitsluitend reizen naar Nepal, Bhutan en India”, zegt de zaakvoerder. “Alle reizen zijn het resultaat van 20 jaar ervaring op het terrein en hebben een hoogstpersoonlijk karakter.”

Volgens zaakvoerder Rik Van Belle is er duidelijk een plaats op de reismarkt voor een kleinschalige Himalaya-specialist. Veel reizigers vinden volgens hem hun gading niet meer bij de klassieke touroperators en gaan op zoek naar een reisorganisatie die met echte kennis van zaken hun droom kan waarmaken.

Samen met lokale partners uit India en Nepal ontwikkelde hij daarom verschillende reisideeën die vlot aanpasbaar zijn aan de persoonlijke wensen van elke reiziger.  Van Belle gaat zelf een vijftal keer per jaar naar de Himalaya,  telkens met kleine  Vlaamse groepen van zo’n 12 personen. Hij kan ondertussen ook rekenen op enkelz Vlaamse freelancers die ook elk jaar een groep begeleiden.

“Het gros van mijn klanten zijn kleine zelf samengestelde groepjes”, zegt hij, “die onder begeleiding van mijn partner of van mezelf hun droomreis waarmaken. Het aanbod leent zich ook tot teambuilding, op voorwaarde dat bedrijven daar natuurlijk de nodige tijd voor uittrekken, want je kan niet voor vijf dagen naar de Himalaya gaan. Ik heb al verschillende bedrijfsleiders begeleid tijdens een privéreis, die zich dan hebben laten ontvallen dat ze er wel iets in zagen om als uitdaging met hun team een kleine peak te gaan bedwingen. Je hebt daar dan wel steeds een 14 dagen minimum voor nodig. Een andere optie waar we momenteel in een verkennende fase mee zijn zogenaamde ‘charities’ waarbij bedrijven bijvoorbeeld met een aantal mensen een trekking of beklimming doen voor het goede doel of om een bepaalde problematiek in de kijker te brengen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.