Nieuws Oost-Vlaanderen Kok uit Maarkedal opnieuw finalist in prestigieuze wedstrijd

Kok uit Maarkedal opnieuw finalist in prestigieuze wedstrijd

Kok uit Maarkedal opnieuw finalist in prestigieuze wedstrijd

MAARKEDAL – De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar de meesterschapswedstrijd “Eerste Kok van België”. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd, die zullen meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2019”. Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in het Oost-Vlaamse Maarkedal is voor de derde keer bij de kanshebbers.

 De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. Sindsdien verenigt zij de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. Het doel is om getalenteerde professionals te steunen in hun ambitie, te zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem te promoten.

Wettelijk beschermde meesterschapswedstrijden

Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen. “De wedstrijden die onze vereniging organiseert moeten de beste vakmensen op het voorplan brengen”, aldus voorzitter Robert Van Landeghem.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van koninklijk besluit van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De grote finale

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op 1 oktober 2018 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. De kandidaten moeten drie opgelegde gerechten klaarmaken. Eric Fernez, chef-kok van het befaamde tweesterrenrestaurant D’Eugénie à Émilie te Baudour, is ambassadeur
 van deze 66ste editie. Peter Goossens (Hof van Cleve) zal de technische jury samenstellen. Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

De finalisten

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.