Magelaan 2

Magelaan haalt prestigieuze B Corp-certificaat in huis

GENT - Magelaan, het vooraanstaande marketing- en communicatiebedrijf uit Gent, heeft het prestigieuze B Corp-certificaat behaald. Zeg maar en attest voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hiermee behoort Magelaan tot een selecte club van bedrijven wereldwijd die voldoen aan de strengste duurzaamheidscriteria. Slechts een handvol bedrijven in België kan en mag met dit dit prestigieuze certificaat uitpakken.

Als een B Corp wordt Magelaan officieel erkend als onderneming die duurzaam en sociaal onderneemt en een positieve impact heeft op de wereld. Het B Corp-certificaat is een waardevolle erkenning voor de duurzame inspanningen van Magelaan en motiveert het bedrijf om verder maatschappelijk te blijven ondernemen.

Magelaan is een toonaangevend marketing- en communicatiebedrijf in Gent dat duurzaam en sociaal ondernemen hoog in het vaandel draagt. Het bedrijf streeft naar dienstbaarheid, inclusiviteit en duurzaam ondernemen in al zijn activiteiten. Want: ondernemen is meer dan enkel winst nastreven, zo luidt de niet mis te verstane boodschap van het bedrijf.

Inspirerend voor de toekomst

Leander De Cauter en Cathy Willem, bestuurders van Magelaan, delen hun enthousiasme over het behalen van het B Corp-certificaat: "Het B Corp-certificaat zien we als waardevolle erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid", zeggen de bedrijfsleiders. "Het inspireert ons om maatschappelijk ondernemerschap nog verder uit te bouwen."

De B Corp-beweging groeit gestaag en telt meer dan 6.400 B Corps in 88 landen en 159 sectoren. In Europa alleen al is de gemeenschap het afgelopen jaar met 63% gegroeid. B Corp is nu actief in 27 Europese landen.