Nieuws Oost-Vlaanderen Netwerk ondernemen richt Oost-Vlaamse antenne op

Netwerk ondernemen richt Oost-Vlaamse antenne op

Netwerk ondernemen richt Oost-Vlaamse antenne op

0000000idesIn mei van dit jaar vierde Netwerk Ondernemen in Vlaanderen  zijn 1-jarig bestaan.  Het netwerk wil ook in Oost-Vlaanderen nog meer ondernemers warm maken om starters te begeleiden. Momenteel maken 48 ervaren ondernemers uit heel Vlaanderen deel uit van het netwerk en zij coachen 17 starters. Elke maand worden ook drie starters geëvalueerd.

“Wij gaan echt op zoek naar starters die reeds in business zijn en die potentieel hebben om jobs te creëren, mogelijk ook met internationale groei. Voor de starters is de begeleiding kosteloos waardoor we ook tegemoet komen aan de knelpunten van vele starters. Zij hebben doorgaans weinig middelen te besteden  aan goede begeleiding”, zegt Ides de Vos, bestuurder en secretaris van de vzw “Netwerk Ondernemen”, die bovendien vanuit Deurle optreedt als coach van het Gentse bedrijf Small Town Heroes dat apps maakt voor digitale televisie.

“Het is alom bekend dat onze jonge ondernemers nood hebben aan ervaren bedrijfsleiders , om te leren hoe ze als ondernemer moeten groeien en hoe ze de hindernissen op het ondernemerspad kunnen nemen”, zegt de Vos. “De vzw “Netwerk Ondernemen”, die  gesteund wordt door het Agentschap Ondernemen komt daaraan tegemoet. Het gaat mmers om een netwerk van ervaren bedrijfsleiders die gedurende twee jaar gratis een kwaliteitsvolle begeleiding aan starters geven, gebaseerd op de beproefde methodologie van wat Réseau Entreprendre eerder in Frankrijk, Wallonië en Brussel heeft gedaan, en met de bedoeling om de starters te helpen om te slagen, hun bedrijf duurzaam te maken en duurzame jobs te creëren.”

Ides de Vos wijst op het unieke karakter van Netwerk Ondernemen door de focus op de persoon van de ondernemer, de individuele begeleiding, de mogelijkheid voor een starterslening en het lerende netwerk.  Meer informatie op www.netwerkondernemen.org

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.