Nieuws Oost-Vlaanderen Ontex doneert 142.000 babyluiers aan het Rode Kruis

Ontex doneert 142.000 babyluiers aan het Rode Kruis

Ontex doneert 142.000 babyluiers aan het Rode Kruis

AALST – Ontex Belgium schenkt via het Rode Kruis meer dan 142.000 babyluiers aan gezinnen in nood. “Er is een blijvende behoefte aan hygiëneartikelen voor noodlijdende gezinnen in België, vooral in de oostelijke deel van het land dat in de tweede helft van 2021 door rampzalige overstromingen werd getroffen”, klinkt het. Het Belgische Rode Kruis is verantwoordelijk voor de verdeling van het gedoneerde materiaal volgens de noden ter plaatse.

“Voor gezinnen die in armoede leven heeft de aankoop van babyluiers een onevenredig grote impact op het gezinsbudget, zeker bij alleenstaande ouders of grote gezinnen. Mensen die het voor de COVID-19-crisis al financieel moeilijk hadden, hebben het nu nog moeilijker”, zegt Jacques Taymans, Head of Corporate Partnerships van het Belgische Rode Kruis – Franstalige Gemeenschap. “Deze belangrijke schenking van Ontex helpt ons om in een dringende behoefte te voorzien tijdens de koudste en, door de stijgende energiefacturen, duurste maanden van het jaar.”

“Sinds het begin van de pandemie heeft Ontex meer dan 5,3 miljoen producten gedoneerd in 14 landen op 4 continenten”, aldus Stéphanie Durot, directeur van Ontex in België, Frankrijk en Luxemburg. “We doneren lokaal in het kader van ons milieu- en sociaal beleid en proberen we de meest kwetsbare groepen in de samenleving te bereiken, zoals ouderen die in armoede leven, gezinnen met financiële problemen en vluchtelingen.”

Ontex schenkt persoonlijke verzorgingsproducten over de hele wereld. Om ervoor te zorgen dat de gedoneerde producten bij de meest kwetsbare groepen in de samenleving terechtkomen, heeft Ontex een donatiebeleid met afspraken om de transparantie van de donaties te vergroten. Om het COVID-19-virus te bestrijden, heeft Ontex ook zijn veertig jaar ervaring in de productie van verzorgingsproducten aangewend om in zijn fabriek in Eeklo, België, een productielijn voor medische mondmaskers op te zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.