Nieuws Oost-Vlaanderen Projectontwikkelaar Senior Homes zet in op comfortabele assistentieflats

Projectontwikkelaar Senior Homes zet in op comfortabele assistentieflats

Projectontwikkelaar Senior Homes zet in op comfortabele assistentieflats

Zaakvoerders Wilfried Martens, Dimitri Martens & Kathy Vandenborre; Alexander De Croo; burgem. Marnic De MeulemeesterOp 8 december opende projectontwikkelaar Senior Homes uit Deinze de Residentie Keizershof in Oudenaarde met 80 erkende assistentieflats.  Het was vicepremier Alexander De Croo die het obligatie lintje mocht doorknippen.

Het project is het tweede dat Senior Homes realiseert na het pilootproject residentie Leiedam in Deinze.

Wilfried Martens, de zaakvoerder van Senior Homes, mikt resoluut op een nieuwe trend: de combinatie van levenskwaliteit en privacy voor de zelfredzame 65-plussers en de permanente beschikbaarheid van zorg en assistentie.

Op een oppervlakte van 9.300 m² omvat Residentie Keizershof, in de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum en de jachthaven 80 erkende assistentieflats en een uitgebreide neveninfrastructuur zoals wellness- & fitnessruimte, wassalon, tuin met petanquebaan en bovengrondse parkeergelegenheid. In een latere fase opent hier ook nog brasserie Den Audenaerdschen Bril met 80 couverts binnen en 40 buiten, ook vrij toegankelijk voor niet-residenten.

“We bieden de bewoners privacy en een echte eigen thuis”, zegt Wilfried Martens, “met daarnaast ook een  hotelservice op maat, met een woonassistent die zes dagen op zeven aanwezig is en een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule. Het unieke aan het concept is immers dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben. Ons woon- en serviceconcept neemt de drempel weg om op latere leeftijd te verhuizen, want veel senioren hebben later spijt dat ze die stap niet eerder hebben gezet. We bieden hen met onze ruime flats een echt thuisgevoel. Daarnaast organiseren onze woonassistenten voldoende leuke activiteiten en uitstappen zodat de bewoners ook elkaar leren kennen. Allemaal vrijblijvend, want vrijheid en privacy zijn heilig.”

Alle flats, tussen 51 en 91m², hebben een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging, voornamelijk 1 slaapkamer en eigen terras. Bewoners kunnen ook gebruik maken van een boodschappen- en broodbesteldienst en apotheekservice. Qua accommodatie is er een brasserie, een wassalon, fitness- en wellnessruimte, sauna, jacuzzi, een ruimte voor kapper, schoonheidsspecialiste en kinesist.  De afwerking van het gebouw gebeurde met duurzame materialen en dankzij een energiezuinig collectief verwarmingssysteem en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, zijn de energiekosten voor de bewoners heel laag.

Senior Homes stond niet alleen in voor de projectontwikkeling maar ook voor de verhuur en het beheer.

“De assistentieflats zijn te huur, of te koop als een gewaarborgde rendabele belegging. Momenteel is 93% van de flats verkocht”, geeft Wilfried Martens nog aan.

Senior Homes heeft ook in Aalst, Waregem, Zwevegem, Vichte, Varsenare, Rumbeke en Nieuwpoort gelijkaardige projecten opgestart.  In totaal zullen daardoor de komende vijf jaar  zo’n 1.000 assistentieflats ter beschikking staan van senioren.

Voor de realisatie van Residentie Keizerhof werkte Senior Homes samen met het Antwerpse bouwbedrijf MBG en het Gentse architectenbureau Archipro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.