Nieuws Oost-Vlaanderen Revive zoekt bedrijven voor vernieuwde Vynckier-site

Revive zoekt bedrijven voor vernieuwde Vynckier-site

Revive zoekt bedrijven voor vernieuwde Vynckier-site

GENT – De ‘Vynckier’ site in Gent, gelegen aan de Gentse stadsring R40 – Nieuwevaart, is een industriezone van 10 hectare op een unieke locatie. Projectontwikkelaar Revive en Anglo Belgian Corporation wensen in nauw overleg met stad Gent deze site te herontwikkelen tot een levendige werkomgeving. “We willen een ecosysteem uitbouwen rond energietransitie & industrie 4.0 en daardoor ook bedrijven aantrekken die in dit ecosysteem passen”, zegt Nicolas Bearelle, CEO van Revive. De bedrijven houden nu een open call om te kijken welke bedrijven interesse zouden hebben via www.vynckierintransitie.be.

Als nieuwe eigenaar van het terrein neemt Revive op dit moment samen met ABC de lead in de herontwikkeling. Samen met de architecten van ORG – en in nauw overleg met Stad Gent – liggen er ambitieuze plannen op tafel om deze iconische site te doen herleven, met respect voor het rijke erfgoed en verleden, klaar voor de toekomst.

“We willen de Vynckiersite in relatie met de stad, haven en ruimere regio positioneren als voorloper in de energietransitie en de transformatie van de industrie. De pruductiesite wordt herontwikkeld naar vernieuwende, creatieve maakbedrijvigheid en future proof productie. Het is de bedoeling om open innovatiepartnerships en interactie te stimuleren tussen de bedrijven op de site door het aanbieden van een aantrekkelijke en levendige site die inspireert en die menselijk contact en ontmoeting faciliteert. Hiervoor willen we een living lab creëren: een plek waar technologie kan worden gevalideerd en opgeschaald door het delen van infrastructuur zoals state-of-the-art productie-machines, R&D faciliteiten, labo’s en ateliers, smart grids en energie-infrastructuur. Ten slotte willen we lokaal én internationaal talent opleiden en aantrekken door leerlingen en studenten onder de vorm van duaal leren te laten samenwerken met bedrijven op de site.”

Business opportuniteiten

De site wil zich in de eerste plaats richten tot bedrijven actief in energietransitie en climate tech. Daarnaast wil de projectontwikkelaar zich ook focussen op de maakindustrie. Het vervormen van rauwe materialen tot nieuwe producten die matchen met het ecosysteem. “Verder verstaan we onder industrie 4.0 ook bedrijven die zich toespitsen op circulaire economie, industriële fabricagetechnieken, cradle-to-cradleproductie, milieutechnologie, IoT en systemen die ons denkproces deels of volledig kunnen overnemen.”

Partners gezocht

Om deze opportuniteiten te benutten, zoeken Revive en ABC ambitieuze en complementaire partners: grote én kleine bedrijven die op de site willen produceren, R&D-activiteiten en samenwerkingen opzetten. “We voorzien schaalbare en modulaire infrastructuur die kan meegroeien met bedrijven in elke ontwikkelingsfase: van start-up tot scale-up tot gevestigde wereldspeler. Daarnaast zoeken we ondersteuning van onderwijs-, kennis- en arbeidsmarktinstellingen die op de site talent willen opleiden via duaal leren en toeleiden naar de industriejobs van de toekomst.”

“Ook willen we samenwerkingen opzetten met incubatoren en acceleratoren, kapitaalverstrekkers, ledenorganisaties en ondersteunende diensten (zoals MICE en horeca, diensten voor werknemers) die het ecosysteem en de levendigheid van de campus ondersteunen. Ten slotte zijn we op zoek naar nutsbedrijven, engineering bureaus en industrieel designers die de infrastructuur op de site verder mee kunnen vormgeven.”

Meer informatie én de marktbevraging is te vinden op de website www.vynckierintransitie.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.