Nieuws Oost-Vlaanderen S.air trekt familie Dermaut aan als aandeelhouder en versterkt management team

S.air trekt familie Dermaut aan als aandeelhouder en versterkt management team

S.air trekt familie Dermaut aan als aandeelhouder en versterkt management team

GIJZEGEM/AALST – De familie Dermaut heeft een meerderheidsbelang genomen in het Aalsterse S.air, naast de bestaande aandeelhouders Eddy Wybo en Olivier Dons. S.air bevestigt daarmee haar onafhankelijke koers als partner van industriële bedrijven, projectontwikkelaars, overheden en aannemers. “Het aantrekken van deze lange termijn aandeelhouder bezorgt ons opnieuw een lange termijn stabiliteit voor de verdere uitbouw van onze activiteiten en verdere groei”, klinkt het. S.air kondigt bovendien aan dat Nick Vandenbulcke het management komt versterken.

S.air is een van de marktleiders in België, actief in het ontwerpen, berekenen, produceren, installeren en onderhouden van bouw-gerelateerde totaaloplossingen voor RWA (Rook- en Warmte Afvoerinstallaties in gebouwen, parkings en tunnels), Daglichttoepassingen (lichtstraten en koepels), Industriële ventilatie en Parking guidance. Het Aalsterse bedrijf krijgt er met de familie Dermaut een nieuwe aandeelhouder bij. Deze laatste is een van de stichtende families van Diversi Foods, een onderneming actief als totaal leverancier van broodproducten, een groep die nu deel uit maakt van Marin Braun GMBH

Eddy Wybo en Olivier Dons over de transactie: “In de familie Dermaut hebben we de ideale partner gevonden die ons toelaat om de groep verder uit te bouwen. Daarnaast versterken we met de komst van Nick ook het management zodat we nog beter kunnen inspelen op de noden van onze klanten.”

Nick Vandenbulcke heeft een jarenlange expertise opgebouwd in bouw gerelateerde diensten. Een expertise die hij vanaf vandaag volledig ten dienste zal stellen van S.air. In eerste instantie zal Nick, begeleid door Eddy en Olivier, kennismaken met alle facetten van het bedrijf. Daarna zal Nick zich voornamelijk toeleggen op het algemeen management en de projectopvolging. Vanaf heden zal het management team van S.air dus bestaan uit Eddy Wybo, Olivier Dons en Nick Vandenbulcke.

“Ik was, samen met de familie Dermaut, onder de indruk van de marktpositie van S.air en de kwaliteit van de geleverde producten en diensten”, vertelt Nick Vandenbulcke. “Dat bracht er ons toe om te investeren in dit prachtige bedrijf en tevens, als management, actief onze schouders te zetten onder de realisatie van de verdere uitbouw van de groep. Ik kijk ernaar uit om samen met Eddy en Olivier een nieuw hoofdstuk te schrijven in de lange geschiedenis van S.air.”

Van Reybrouck, Lamote Stragier en MNA traden op als adviseurs voor de transactie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.