Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Broers achter Group Joeri starten tweede bedrijf Elitso

Starter van de week: Broers achter Group Joeri starten tweede bedrijf Elitso

Starter van de week: Broers achter Group Joeri starten tweede bedrijf Elitso

RONSE – “Dreams don’t have to be expensive.” Met deze slagzin willen Arno en Joeri Soete aantonen dat kwalitatieve, energiezuinige woningen niet per se duur hoeven te zijn. Enkele maanden geleden gingen ze als projectontwikkelaar voor residentieel vastgoed van start in de Vlaamse Ardennen. De twee broers zijn als zaakvoerders van het reeds succesvolle bouwbedrijf Group Joeri alvast niet aan hun proefstuk toe.

Elitso is een samentrekking van het Latijnse voor voor ontwikkelaar ‘elit’ en ‘so’, de afkorting van Soete. Arno en Joeri Soete startten in mei 2020 het gloednieuwe projectontwikkelingsbedrijf op in Ronse. De broers zijn ook reeds eigenaar van het succesvolle bouwbedrijf Group Joeri, dat actief is sinds 2008 en steeds een sterke groei gekend heeft. Zo werd Group Joeri in 2016 (toen nog Pleisterwerken Joeri) uitgeroepen tot winnaar van de Trends Gazellen voor kleine ondernemingen.

Arno: “Elitso staat volledig los van Group Joeri. De twee bedrijven hebben niets met elkaar te maken, maar onze jarenlange ervaring als aannemer biedt wel een groot voordeel. We kennen de pijnpunten uit de bouw en kunnen hier perfect op inspelen in de projecten die we nu zelf ontwikkelen.”

Residentiële projectontwikkelaar

De projectontwikkelaar specialiseert zich in residentiële woningbouw van zowel halfopen als open bebouwingen, telkens op een leuke locatie met mooi uitzicht in de Vlaamse Ardennen. Op dit moment staan er al 27 units te koop en zijn er al heel wat nieuwe projecten in onderhandeling. “We hebben de ambitie om op korte termijn richting 50 units te kunnen gaan.”

Om zich volledig op hun core business te kunnen concentreren, doet Elitso voor de verkoop beroep op lokale vastgoedmakelaars. “We hebben een goede samenwerking met meerdere makelaars. Zo moeten wij ons niets aantrekken van het verkoopaspect.”

Betaalbare kwaliteit

Elitso vindt het belangrijk om naar energieneutrale woningen toe te werken. Elke woning die ze ontwikkelen, is standaard voorzien van een warmtepomp en ventilatiesysteem D. “We willen staan voor kwaliteit aan een betaalbare prijs. Volgens ons moeten ook betaalbare woningen standaard van dergelijke groene systemen voorzien zijn.”

Complementaire broers

Of samenwerken met je broer soms niets botst? “Het kan zeker af en toe eens botsen tussen ons,” lacht Arno, “maar dat moet ook. In ieder goed huwelijk is er wel eens ruzie. Dat wil niet zeggen dat je er de dag erna niet terug volop tegenaan kan gaan. Mijn broer Joeri heeft een technische achtergrond, zelf kom ik helemaal niet uit de bouwsector, maar ben verzekeringsmakelaar van opleiding. Deze combinatie tussen administratieve en technische knowhow heeft wonderen gedaan. We hebben met Group Joeri reeds bewezen dat we een uitstekende match zijn, dezelfde mooie groei willen we nu ook met Elitso realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gent
Gent

BUUR wordt deel van Sweco

GENT – Sweco Belgium heeft een overeenkomst met BUUR, Bureau voor Urbanisme, afgesloten. Sweco neemt de medewerkers en projecten van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.