Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week : Îllîmmo gaat met Mozartallures door gewapend beton

Starter van de week : Îllîmmo gaat met Mozartallures door gewapend beton

Starter van de week : Îllîmmo gaat met Mozartallures door gewapend beton

ppuntitledDat enthousiaste starters niet noodzakelijk vers van de schoolbanken moeten komen of jonger dan dertig moeten zijn bewijst Peter Parmentier, van het vastgoedkantoor îllîmmo, dat hij in maart van dit jaar samen met zijn vriend en vennoot oprichtte.

“Ik had meer dan twintig jaar ervaring als zaakvoerder van een kantoor in verzekeringen, kredieten en beleggingen”, zegt hij in een spraakdebiet dat grenst aan het tempo waarmee Usain Bolt van medaille naar medaille snelt, “toen ik eind 2011, begin 2012 de kans kreeg om voor een vastgoedkantoor uit Sint-Martens-Leerne ook vastgoed bij te doen. Aanvankelijk heb ik beide activiteiten gecombineerd in mijn agenda, maar uiteindelijk heb ik beslist om vanaf september 2014 volledig voor vastgoed te gaan. In de lente van 2015, had ik zoveel inspirerende commerciële bubbels, waardoor ik niet anders kon dan een eigen immobiliënkantoor op te richten, vanuit een missie en een eigen visie in het kader van een Real Estate Business Ecosystem.”

Peter Parmentier nam in alle vriendschap afscheid van het vastgoedkantoor uit Sint-Martens-Leerne en richtte in Merelbeke de bvba Arqipel op, die vijf verschillende vastgoedactiviteiten overkoepelt, elk met een eigen handelsnaam.

“Er is veel aan het veranderen in de vastgoedwereld”, legt Peter Parmentier uit. “Vandaar ook die duidelijke opsplitsing met onder meer aandacht voor internationale activiteiten, de koppeling tussen IT-ontwikkelingen en vastgoed, luxevastgoed, zorgvastgoed en projectontwikkeling. Illîmmo, tijdelijk gevestigd te Melle tot eind oktober, is dus één van de handelsnamen en biedt de klassieke vastgoedactiviteiten van kopen, verkopen en verhuren aan. Ook voor het rentmeesterschap en een volwaardige syndicus service kunnen klanten bij Illîmmo terecht, en dit via een partnership met een gespecialiseerde collega.”

“Bemiddelen is altijd het kernwoord”, zegt Peter Parmentier. Meteen voegt hij eraan toe dat hij de missie, visie en waarden van zijn nieuwe bedrijf op een zondag in alle vroegte op papier heeft gezet. “Het had iets magisch”, voegt hij eraan toe. “Ik voelde me als een Mozart die een stuk muziek componeert waarvan hij weet dat het blijvende herinneringen zal nalaten. Toen ik mijn immocompositie op papier zag verschijnen wist ik dat deze meteen ook volledig af was. Ik heb er nadien géén komma aan veranderd. ”

Die missie, visie en waarden staan voor Peter Parmentier als…een huis, en hij past ze elke dag toe. “De verschillende vastgoedactiviteiten zie ik als mijn kostbare paarden. Elke dag opnieuw verander ik van zadel en houd ik mijn geestelijke Arabische volbloeden, perfect in conditie. Alléén op deze wijze wil ik mijn klanten optimaal kunnen bedienen.Vertrouwen, een positieve mindset, intense focus en snelheid zijn mijn kernwaarden en daar ga ik elke dag voor, zodat ik met mijn bemiddeling alle partijen een goed gevoel kan geven. Ik ben bereid om daarvoor door een vuur te gaan. Sterker nog, ik wil er door muren van gewapend beton voor gaan. Het persoonlijke belang van elke klant staat altijd voorop.”

Het kan niet anders of de passie en het enthousiasme waarmee Peter Parmentier eerder succes boekte in de verzekerings- en beleggingswereld, zullen zich nu ook vertalen in successen voor zijn vastgoedactiviteiten.

“Toch is er een groot verschil”, zegt hij nog. “Als verzekeringsmakelaar voelde ik me een zelfstandige zaakvoerder die zijn zaken goed op een rijtje had, terwijl ik in de vastgoedwereld waarin ik me nu beweeg, een echte ondernemer ben die met creatieve ideeën en oplossingsgericht denken, het verschil maakt voor zijn klanten!.”

Îllîmmo is terug te vinden in de site van Dok Noord te Gent, en dit vanaf 01/11/2015, maar ook steeds op www.illimmo.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.