Nieuws Oost-Vlaanderen Steun kinderkankerpatiënten door gezond te snacken met Oost-Vlaamse JustBite

Steun kinderkankerpatiënten door gezond te snacken met Oost-Vlaamse JustBite

Steun kinderkankerpatiënten door gezond te snacken met Oost-Vlaamse JustBite

GENT/OUDENAARDE – Dankzij de gezonde snackboxen van JustBite heeft de vzw SuperKrachtig Lekker een mooi bedrag (€ 2500) ontvangen om hun initiatief kracht bij te kunnen zetten. SuperKrachtig Lekker is een initiatief dat kinderen met kanker wil helpen om met gezonde voeding aan te sterken tijdens het zware genezingsproces. De bijdrage van JustBite zal onder andere gebruikt worden om het onderzoek naar de impact van gezonde voeding op het ziekteverloop en herstel te helpen financieren alsook om allerhande activiteiten voor de vechtende superhelden te organiseren.

Gezonde voeding speelt een zeer belangrijke rol in onze gezondheid. De Oost-Vlaamse startup JustBite heeft als missie om een positieve impact te hebben op de maatschappij door volop in te zetten op preventieve gezondheidszorg en het stimuleren van een gezonde levensstijl door middel van voeding. Daarom hebben ze ervoor gekozen om reeds in hun eerste jaar een goed doel te steunen dat ook inzet op de kracht van gezond en lekker eten.

Door te genieten van hun gezonde snackboxen hebben de klanten van JustBite dus mee hun steentje kunnen bijdragen aan dit goede doel. Dankzij hun gemeenschappelijke visie op gezonde voeding en hun inzet om deze vlot toegankelijk te maken voor iedereen, en voor kinderen met kanker en hun gezinnen in het bijzonder, heeft JustBite een cheque van 2500 euro kunnen overhandigen aan SuperKrachtig Lekker.

Startup steunt vzw voor superhelden

JustBite creëert gezonde pauzemomenten, thuis en op de werkplek. Zowel door gezonde snacks aan te bieden als door mensen te informeren over gezonde voeding, beweging en verantwoorde keuzes, zodat gezond pauzeren een eitje wordt.

Kevin Ringoot, founder van JustBite: “Door gezonde pauzemomenten aan te bieden willen we bijdragen aan de individuele gezondheid van werknemers, de collectieve gezondheid van onze maatschappij en meehelpen om de klimaatverandering tegen te gaan door mensen bewuste keuzes te helpen maken en vaker te laten kiezen voor plant-based voedsel.”

JustBite wil hun traditie om een goed doel te steunen structureel verder zetten en elk jaar een goed doel blijven steunen. Ze willen hun klanten, die via hun gezonde snacks mee hun steentje bijdragen aan dat goede doel, hierin actief betrekken.

SuperKrachtig Lekker

SuperKrachtig Lekker – POWAH is een vzw die werd opgericht door ervaringsdeskundige Kim Milants, die in de praktijk ervaarde hoe belangrijk gezonde voeding was in het behandeltraject van haar dochter Jasmijn die als een superheld tegen kanker vocht. Ze voelde dat het voedingsaanbod van het ziekenhuis tekortschoot, kookte elke dag zelf een gezond potje voor haar dochter, en wou ook andere ouders en hun superhelden helpen op krachten te blijven.

Daarom richtte ze een vzw op om de kwaliteit van het eten en de eetbeleving van de kinderkankerpatiënten te verbeteren. Een van de grote doelstellingen is: een keuken te laten installeren op de kinderkankerafdeling van het ziekenhuis zodat ouders zelf makkelijk een gezonde maaltijd voor hun kind kunnen koken. Maar de keuken is nog maar het begin. Dankzij de steun van bekende gezichten zoals Sandra Bekkari, die mee destijds de vzw oprichtte, en onder andere Nick Bril van The Jane hopen ze de komende jaren nog veel meer te bereiken.

SuperKrachtig Lekker maakt inmiddels deel uit van het Kinderkankerfonds en zal dankzij deze samensmelting al een bijkomende diëtiste kunnen inzetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.