Nieuws Oost-Vlaanderen The Foodmaker opent nieuw filiaal in Gent

The Foodmaker opent nieuw filiaal in Gent

The Foodmaker opent nieuw filiaal in Gent


the-foodmaker-gent-succesThe Foodmaker
, eigendom van het Kempense StarMeal, heeft vrijdag een nieuw filiaal aan het Wilsonplein in Gent geopend. De start-up had al 7 vestigingen in België, verspreid over Brussel, Antwerpen en Vilvoorde. Een dag eerder ging in Den Haag de eerste shop in Nederland open. “Ik wil de beste salades ter wereld maken”, maakt CEO Lieven Vanlommel bekend. Met de shops wil hij gezond eten weer hip en betaalbaar maken. The Foodmaker heeft in Shopping Zuid, waar de zaak gelegen is, ook een soepbar geopend.

The Foodmaker streeft naar het aanbieden van hoge kwaliteitsproducten en net daarom oogst de start-up sinds dit jaar van zijn eigen biologische groentevelden. Dat zorgt ervoor dat het aanbod op het menu heel sterk varieert. Klanten kunnen er ter plekke eten of afhaalgerechten bestellen voor een ontbijt of een lunch. Momenteel kan dat aan Square de Meeûs, het Guldenvlies, Proximus en de Beurs in Brussel, in Antwerpen aan de Keyserlei en de Melkmarkt en aan de Medialaan in Vilvoorde. Na Gent is ook Hasselt aan de beurt. Ook Nederland maakt kennis met het gezonde Belgische foodconcept, dankzij de nieuwe shop in Den Haag.

Het hele groenteverhaal begon in 1925 toen de groot-overgrootvader van Vanlommel begon met het verkopen van groenten. Vier generaties later trad Lieven Vanlommel op 18-jarige leeftijd in zijn voetsporen. Ook met StarMeal, dat gezonde maaltijden voor supermarkten produceert, is er een sterk bedrijf opgezet. “De voorbije twee jaar hebben we 80% groei gerealiseerd. De helft van onze omzet komt uit België, de rest elders uit Europa”, vertelt Vanlommel. “Bij StarMeal stellen we 150 mensen tewerk, maar dat loopt binnenkort op tot 200. Daarnaast werken er bij The Foodmaker nog eens 50 à 60 mensen.”

In de toekomst wil Lieven Vanlommel met The Foodmaker nog uitwijken naar Duitsland, Frankrijk en eventueel Groot-Brittannië. Ook de site van StarMeal verhuist naar een grotere site in Oevel. Er komt namelijk een eigen biologische lijn van sapjes, soep, brood, pasta en wraps. Ook een Foodmaker Academy, waar nieuwe producten kunnen worden uitgetest en personeel kan worden opgeleid, staat tussen de plannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.