Nieuws Oost-Vlaanderen Twee Oost-Vlaamse bedrijven bouwen mee aan Louvre in Abu Dhabi

Twee Oost-Vlaamse bedrijven bouwen mee aan Louvre in Abu Dhabi

Twee Oost-Vlaamse bedrijven bouwen mee aan Louvre in Abu Dhabi

new-louvre-header_052853Innovatie is het nieuwe mantra bij ondernemingen. Elk bedrijf moet in deze snel veranderende tijden zichzelf voortdurend heruitvinden, zo kunnen we dagelijks tientallen keren lezen.

Dat verregaande innovatie ook mogelijk is in sectoren waarmee ze niet in eerste instantie geassocieerd wordt, tonen twee Oost-Vlaamse bedrijven bij de realisatie van het Louvremuseum in Abu Dhabi dat volgend jaar zijn deuren zal openen.

Bij dit enorme prestigeproject, dat wereldwijd bijzonder veel aandacht zal krijgen, spelen immers zowel  natuursteenverwerkingsbedrijf Van den Weghe uit Zulte als het Gentse glasbedrijf Meyvaert Glass Engineering een prominente rol. De opening van het museum – een filiaal van het Parijse Louvre – is eerder al enkele keren uitgesteld wegens vertragingen aan de werkzaamheden, maar is nu voorzien voor eind 2016. Het emiraat wil met het musem en met een Guggenheimmusem dat in 2017 de deuren moet openen meer inkomsten halen uit toerisme om minder afhankelijk te zijn van olie.

Tanguy Van Quickenborne van Van den Weghe en Steven Tollenaere van Meyvaert Glass Engineering tonen hiermee aan dat er voor Belgische bedrijven vaak veel meer mogelijkheden op verre exportmarkten liggen dan ze vaak zelf denken.     

Beide bedrijven gaan voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in te gaan op speciale eisen van ontwerpers rond de bewerking en afwerking van hun respectievelijke materialen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.