Nieuws Oost-Vlaanderen Twintigers zoeken financiering voor filmstudio: “We brengen een high-speed camera robot naar België”

Twintigers zoeken financiering voor filmstudio: “We brengen een high-speed camera robot naar België”

© Maikel Cozijns

Twintigers zoeken financiering voor filmstudio: “We brengen een high-speed camera robot naar België”

OUDENAARDE – Jordy Deweerdt (22) en Maikel Cozijns (24) maken met hun bedrijf REDIX, gevestigd in Kortrijk, sinds 2018 audiovisuele content voor bedrijven. Ze richtten kort geleden hun nieuwe vennootschap op voor de bouw en verhuur van hun eigen high-speed camera robot en filmstudio. Om dit alles te realiseren zoekt de onderneming nog extra groeifinanciering via het investeringsplatform WinWinner. De campagne wordt binnenkort gelanceerd.

Door de huidige digitalisering botst Redix voortdurend op twee problemen binnen de sector: het grote tekort aan betaalbare opnamestudios van degelijke oppervlakte in Oost-Vlaanderen en de nood voor nieuwe cameratechnieken. Om dit probleem aan te pakken bouwen de twintigers hun eigen filmstudio in Oudenaarde en brengen ze ook een high-speed camerarobot naar België.

Filmstudio

Redix richt zijn eigen filmstudio op in Oudenaarde om aan de vraag van grote, betaalbare studios te voldoen. “In de huidige coronatijd zetten bedrijven meer dan ooit in op sociale media en digitalisering, om onze klanten steeds het beste te kunnen blijven bieden, innoveren we non-stop”, aldus Jordy Deweerdt. “De studio zal beschikken over de nieuwste technieken, lichtplafond en naast een sneeuwwit cyclorama zullen extra modulaire wanden ons in staat stellen om extra sets te maken voor bijvoorbeeld podcasts of interviews voor bedrijven of organisaties. Ook zal er 24/7 een technicus aanwezig zijn om eventuele problemen onmiddellijk te verhelpen.”

Door het grote aanbod eigen materiaal neemt het duo één van de grootste kosten van een productie weg, namelijk het vervoer en extern huren bij andere bedrijven. De studio heeft een oppervlakte van 700m2 met 300m2 cyclorama en beschikt over 2 poorten, de studio is zowel thermisch als akoestisch volledig afgesloten van de laad en loszone zodat zowel opnames als materiaalmanagement op hetzelfde moment kunnen plaatsvinden.

Bolt high-speed camera robot

De twee ondernemers plannen bovendien de aankoop van een high-speed camera robot die ze vanuit het Verenigd Koninkrijk zullen overschepen naar België om hier als enige te beschikken over dit toestel. Het toestel zal het ‘paradepaardje’ zijn van de onderneming. “Met Redix Studios willen we zeer exclusieve beelden maken voor onze klanten”, zegt Maikel Cozijns.“De high-speed camera robot stelt ons in staat om beelden te maken die voorheen met andere technieken nooit mogelijk waren. Hierdoor openen we enorm veel creatieve deuren die alleen maar ten goede komen van onze klanten.”

Investeringscampagne

Voor hun nieuwe project zoekt de onderneming nog investeerders. Via WinWinner starten Jordy en Maikel binnenkort een crowdlendingcampagne. Alle voorwaarden voor deze investering zullen te vinden zijn op www.winwinner.be of via mail naar hello@redix.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.