Nieuws Oost-Vlaanderen Universiteit Leuven meest innovatieve van Europa, Gent slechts 22ste

Universiteit Leuven meest innovatieve van Europa, Gent slechts 22ste

Universiteit Leuven meest innovatieve van Europa, Gent slechts 22ste

Most-Innovative-Unis-2015De KU Leuven is de meest innovatieve universiteit van Europa. Dat blijkt uit een top honderd gepubliceerd door de afdeling IP & Science van Thomson Reuters. De ranking is gebaseerd op het aantal patenten geproduceerd door een universiteit en negen andere parameters, waaronder het aantal gepubliceerde academische werken. “De KU Leuven heeft een van de grootste onafhankelijke organisaties voor research & development ter wereld. Dat leidt tot een reusachtig aantal invloedrijke uitvindingen en patenten”, stelt het rapport van dataleverancier Thomson Reuters.

De Leuvense universiteit haalt het voor Imperial College London, University of Cambridge, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne en Technical University of Munich. De KU Leuven verdient de toppositie onder meer door “een groot volume aan invloedrijke uitvindingen”, stelt Thomson Reuters. “Leuvense onderzoekers vragen meer patenten aan dan elke andere universiteit in Europa. Andere vorsers citeren frequent Leuvens onderzoek in hun patentaanvragen.”

Koen Debackere, afgevaardigd bestuurder van KU Leuven, verwijst naar jarenlang opgebouwde inspanningen. “Onze eerste plaats danken we aan de creatie van spin-offs en de samenwerking met bedrijven.” De KU Leuven was een van de eerste universiteiten die systematisch inzette op de valorisatie van wetenschappelijk onderzoek, via de afdeling KU Leuven research & ­development. KU Leuven staat volgens Thomson Reuters sterk in micro-elektronica, nanotechnologie en it. Vermeldingen zijn er voor de afdelingen laboratoriumvirologie en chemotherapie

De UGent haalt nog net de top 25 van de ranking en staat op de 22ste plaats.

Thomson Reuters stelde de lijst voor het eerst op. In het najaar van 2015 werd een mondiale top honderd gepubliceerd. Daar stond Leuven op de zestiende plaats en moest het één Europese universiteit voor zich dulden: Imperial College.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.