Nieuws Oost-Vlaanderen Vertaalbureau neemt West-Vlaamse sectorgenoot over

Vertaalbureau neemt West-Vlaamse sectorgenoot over

Vertaalbureau neemt West-Vlaamse sectorgenoot over

HILLEGEM/MERE/BRUGGE – Déesse vertalers en tolken, dat ruim tien jaar actief is als tolk- en vertaalbureau, maakt een sprong voorwaarts door de overname van Birotech. Zaakvoerder Sébastien Devogele ziet zowel synergieën als nieuwe opportuniteiten in de activiteiten van Birotech. Mede dankzij opleidingen bij Voka en begeleiding door Aquis werd deze overname mogelijk gemaakt.

Sébastien Devogele begon zijn loopbaan in 2008 als freelance conferentietolk/vertaler, maar haakte 6 jaar later af op de lange reistijden naar Brussel en de stereotype werkdagen. In 2014 startte hij daarom communicatie- en vertaalbureau Déesse. Met zowel interne vertalers als een uitgebreid netwerk van freelance vertalers behandelt het bedrijf een brede waaier aan aanvragen.

Sneller groeien

Déesse kende de afgelopen jaren een indrukwekkende organische groei. De omzet steeg gestaag en het aantal medewerkers ging van 1 naar 3. “Toch mocht het voor mij allemaal nog wat vlugger gaan. Dus volgde ik de Voka-lessenreeks ‘Groeien door overnames’, gegeven door Francis Gevaert van Aquis in Gent.”

Complementaire portefeuille

Ondertussen had het echtpaar achter Birotech het Brugse vertaalbureau bij gebrek aan opvolgers in de etalage gezet. Sébastien Devogele: “Met Déesse waren we tot nu gespecialiseerd in human resources en sociaal overleg in bedrijven, terwijl Birotech al 30 jaar vooral technische vertalingen doet. Een complementaire portefeuille dus. Bovendien waren ze met 2 medewerkers en 250.000 euro omzet half zo groot als Déesse, wat de ideale schaal voor een overname blijkt te zijn.”

Begeleiding door Aquis

“Toen ik Francis contacteerde om me te begeleiden, raadde hij me aan om eerst de temperatuur te gaan voelen. Een gouden tip, want ik merkte dat de verkopers vooral de continuïteit voor hun klanten belangrijk vonden, eerder dan het onderste uit de kan te willen halen qua prijs. Het voorstel werd dan ook snel aanvaard. Tenslotte begeleidde Aquis me met de contracten en wettelijke verplichtingen die bij zo’n overname komen kijken.”

Innovatief tewerkstellingsmodel

Naast het hoofdkantoor in Hillegem beschikt tolk- en vertaalbureau Déesse over een modern kantoor in Mere, waar het team minstens een keer per maand samenkomt. De interne medewerkers van Déesse werken evenwel voornamelijk op locatie of van thuis uit. Digitale tools maken het mogelijk om nauw samen te werken, een hecht team te vormen, en toch te ontsnappen aan het dagelijkse pendelen. Een tewerkstellingsmodel dat zowel voor het privéleven van de medewerkers als voor het milieu grote voordelen biedt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.